Na začátku roku se k nám dostala informace o tom, že vzniká americký remake na indonéskou akční sérii Zátah, která z žánru nabídla to absolutně nejlepší. Napínavé sekvence, skvělé tempo a hlavně naprosto úchvatnou bojovou choreografii, na kterou bylo vyloženě radost koukat. Americký remake, který vzniká pod dohledem Netflixu, nakonec zrežíruje Patrick Hughes. Ten v posledních letech proslul především za své akční komedie jako Zabiják & bodyguard, Zabijákova žena & bodyguard a Muž z Toronta, který zrovna včera na Netflixu premiéroval.

Nabízí se proto otázka, zda i nadcházející remake Zátahu bude v podobě akčně pojaté komedie, nicméně Hughes fanoušky ujistil, že tomu tak nebude. Americký Zátah by měl být vážným akčním thrillerem, který navíc nebude kompletní předělávkou originálu. V mnoha směrech si film půjde vlastní cestou, přičemž i samotné dějství by se mělo od originálu v mnohém lišit. Jak moc? To teprve uvidíme.

Remake už možná také zná svůj oficiální název. Ten by měl znít Zeno, což by mělo být jméno jedné ze dvou hlavních postav filmu. Potvrzené to ale ještě zatím není.

Původní snímek, který natočil Gareth Evans, vyprávěl o skupince policistů, která se vydá do velkého obytného domu, aby mohla zlikvidovat vůdce zločineckého gangu. Věci však samozřejmě nepůjdou jako po másle. Celý snímek se může chlubit opravdu skvěle natočenými bojovými pasážemi, které mnohdy připomínají to nejlepší ze snímků jako Matrix a John Wick. Jelikož po premiéře slavil film úspěch jak kritický, tak i komerční, začal Evans následně pracovat i na pokračování. To vešlo do kin v roce 2014, přičemž mnozí fanoušci se shodli na tom, že druhý díl byl možná ještě lepší.

Připravovaný remake by se měl odehrávat ve Philadelphii, přičemž hlavním hrdinou by měl být schopný policista v utajení z protidrogového. 

O remaku slavného indonéského snímku se v minulosti mluvilo už několikrát, jednu dobu to dokonce vypadalo na to, že by se k projektu mohli připojit Chris Hemsworth a jeho bratr Liam Hemsworth, ale nakonec k ničemu takovému nedošlo. Výše zmíněný Evans na filmu pracuje jako jeden z výkonných producentů, v roli producenta se také představí režisér Michael Bay.

K filmu se zatím upsali herci Frank Grillo a Taylor Kitsch, kteří by měli ztvárnit jedny z hlavních rolí. Na scénáři s Hughesem také pracuje Adam G. Simon, který je zodpovědný za snímky jako Man Down a O život.

Datum oficiální premiéry zatím neznáme.