Co si budeme povídat, noční Praha je zkrátka ideálním místem pro nejrůznější filmové nemrtvé. Není proto divu, že právě zde bylo nedávno ukončeno natáčení připravovaného rebootu legendární Vrány, který nakonec přece jenom spatří světlo světa. Dočkáme se tak nové verze příběhu, který vypráví o pomstychtivé cestě Erica Dravena, vzkříšeného hudebníka, jenž se vydá pomstít smrt své snoubenky. Toho si zahraje Bill Skarsgård, slavný švédský herec, který proslul za své ztvárnění strašlivého klauna Pennywise v úspěšné filmové adaptaci hororu To.

Vtipné navíc je, že Skarsgård v Praze ještě nějaký ten čas zůstane, protože zde bude hrát dalšího nemrtvého, tentokrát hraběte Orloka v připravovaném remaku snímku Upír Nosferatu, o který se postará talentovaný hororový režisér Robert Eggers. 

Reboot Vrány si procházel velice trnitou cestou. Zcela původně byl oznámen už v roce 2008, kdy se ho měl ujmout režisér Stephen Norrington, nicméně kvůli mnoha komplikacím od toho nakonec sešlo. V roce 2016 to zas vypadalo, že by reboot mohl nakonec natočit Corin Hardy, přičemž Dravena by si zahrál Jason Momoa. Ten dokonce i prošel testováním make-upu pro film. V roce 2018 však nakonec oba od projektu odstoupili.

Pak ale přišel na scénu režisér Rupert Sanders, jenž je například zodpovědný za poměrně nedoceněné a dospělejší pojetí pohádky o Sněhurce, které neslo název Sněhurka a lovec z roku 2012. A pod jeho dohledem byl reboot nedávno konečně dotočen, přičemž nyní zamíří do komplikovaných vod postprodukce.

Původní snímek proslul nejenom svou úžasnou temnou atmosférou a stylizací, ale bohužel také díky smrtící tragédii na place, která potkala herce Brandona Lee. Fanoušci samozřejmě očekávají, že nadcházející reboot se vytasí s podobně parádní atmoškou. A k tomu by každopádně mohla krása noční Prahy přispět. Tvůrcům budeme tudíž určitě držet palce. Pokud vše půjde dobře, filmu bychom se mohli dočkat někdy v průběhu roku 2023.