MCU rebootu Fantastické čtyřky se dočkáme až za dlouho, ale konečně začíná dostávat nějakou ucelenější podobu. Nedávno tak vyšlo najevo, kdo přesně k připravované marvelovce zpracuje scénář.

Postará se o něj duo Jeff Kaplan a Ian Springer. Ovšem těžko říct, zda je to dobrá/špatná zprava, protože tvorba obou dvou filmařů není v našich končinách příliš známá. Z jejich dosavadní filmografie je ale patrné, že mají především zkušenosti s komediálním žánrem. Oba tak například pracovali na filmech jako The Last of the Great Romantics a Bert and Arnie's Guide to Friendship. Scenáristické duo také momentálně pracuje na komedii Disaster Wedding, která vzniká pod dohledem Warner Bros. Discovery. 

Server Deadline taktéž odhalil, že Kaplan a Springer jsou k Fantastické čtyřce upsáni už nějaký ten pátek, úzce tak spolupracují s Kevinem Feigem, který doufá, že snímek bude parádním a úctyhodným začátkem šesté fáze MCU. Oba dva scenáristé jsou taktéž v kontaktu s Mattem Shakmanem, který má Fantastickou čtyřku zrežírovat, aby se ujistili, že všichni mají pro snímek společnou vizi. Tak doufejme, že celý projekt padl do správných rukou.

Shakman však nebude pro svět MCU žádným nováčkem, byl to právě on, kdo zrežíroval všechny díly seriálu WandaVision. Kvůli práci na chystané Fantastické čtyřce taktéž opustil post režiséra pro Star Trek 4, který má vyjít na konci příštího roku. 

Zcela původně měl reboot Fantastické čtyřky natočit Jon Watts, který je tvůrcem spider-manovské MCU trilogie s Tomem Hollandem. Kvůli kreativním neshodám s Marvelem ale následně celý projekt opustil. Stále také není jasné, kdo všechno ztvární čtveřici populárních superhrdinů, ale to holt ukáže teprve čas.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 11. 2024.