Internet je již poměrně dlouho nedílnou součástí každodenního života a proto není divu, že se stane způsobem, jak se účastnit aktivit, které jsou momentálně z různých důvodů nedostupné pro osobní setkání. Příkladem budiž hraní stolních RPG jako je D&D, Call of Cthulhu, Pathfinder ale třeba i nová, česká Dračí hlídka.

S potenciálním řešením se právě na internetu ukázal jistý Blake Johnson ze Sydney. Poté, co celosvětová pandemie prozatím ukončila všechna jeho sezení různých RPG, uchýlil se i se svou skupinou k hraní online. Brzy ale všichni zjistili, že je možnosti online editorů map prostě neuspokojují a frustrace ze situace rostla. Vyvrcholením bylo, když se Blake sám rozhodl vzít zdroje do vlastních rukou a svépomocí se pustil do tvorby univerzálního 3D editoru jako nástroje pro svou skupinu. Za pomoci Kickstarteru by jej chtěl dostat na profesionální úroveň.

Realm Engine byl vytvořen za jediným účelem: stát se platformou pro pohlcující hraní stolních RPG online. Samotný program prošel beta testem na sociálních sítích, během kterého hráčská skupina poskytovala velmi rozsáhlé poznatky, na základě kterých Blake Johnson rozšiřoval a zdokonaloval svůj výtvor.

A o co se tedy jedná? Realm Engine je 3D editor, který umožňuje jak budování světů, tak hraní kompletního RPG dle vaší volby. Mapy vytvořené v tomto programu jsou jednoduše exportovatelné a tedy se snadno integrují i do jiných herních platforem.

Ač ještě zdaleka není hotovo, již teď má Realm Engine k dispozici poměrně velké množství nejrůznějších vychytávek jako dynamické osvětlení, vícepatrové dungeony a budovy, nebo fog of war. Ačkoliv mnohé jiné platformy nabízejí takřka stejné možnosti, co se nedá Realm Enginu vytknout, je grafické zpracování, které je funkční, ale zároveň potěší oko i těch náročnějších Pánů Jeskyně.

Do konce Kickstarteru zbývá ještě několik dní a pokud, stejně jako tvůrce tohoto editoru, stále přemýšlíte, jak hrát online a přitom si užívat krásných map a miniatur, už nemusíte hledat, protože Realm Engine je právě pro vás!