V úspěšném hudebním snímku Bohemian Rhapsody, jenž se zaměřil na život frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho, zazářil především herec Rami Malek, pro kterého se role zpěvácké legendy stala jednou z těch nejvíce ikonických z jeho kariéry. Mnozí diváci už ale neví, že Ramek nebyl pro tvůrce vždy tou první volbou. Původně měl totiž Mercuryho tvárnit Oscar Isaac, kterému tvůrci nabídli roli původně.

V rozhovoru pro ABC Audio herec uvedl, že mu byla nabídnuta možnost si zahrát Freddieho Mercuryho, nicméně Isaac roli nakonec odmítl. Dvaačtyřicetiletý herec se totiž domníval, že biografický snímek o Queenech nebude nikoho zajímat. To se ovšem šeredně spletl, protože film ve výsledku vydělal přes 900 milionů dolarů, čímž se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů roku 2018. I tak ale Isaac svého rozhodnutí nelitoval.

,,V té době jsem si říkal, že se přece nikdo nebude chtít koukat na někoho, kdo předvádí, že je Freddie Mercury. Ale přesně to se nakonec také stalo. Myslím si, že bych nikdy nedokázal to, co se povedlo Rami Malekovi. Stejně jako všichni ostatní si i já myslím, že v tom filmu byl skvělý. I přesto jsem si ale v minulosti říkal, že se na Freddieho přece člověk může podívat na Youtubu. Proč by se měli lidi koukat na někoho, kdo ho pouze imituje?“ 

V nedávné době se také vyskytly zvěsti o tom, že by se úspěšný hudební film mohl dočkat pokračování. O samotném ději nejsou žádné informace, ale Brian May, kytarista Queenů, odhalil, že už s producenty probíral nápady na případný druhý díl. Jakou roli by v něm sehrával Mercury, je zatím ve hvězdách. Film skončil epickým koncertem Live Aid, který se původně uskutečnil v roce 1985, to znamená pouhých šest let před Mercuryho smrtí. Případný sequel by tak pravděpodobně nastínil poslední léta slavného zpěváka, který v roce 1991 zemřel na AIDS. Ocenili byste případné pokračování? A jak by se vám v roli líbil Oscar Issac?