Jeden z nejúspěšnějších a nejznámějších hororů rakouské kinematografie je bezpochyby snímek Dobrou, mámo z roku 2014, o který se postaralo duo Severin Fiala a Veronika Franz. Příběh vyprávěl o Lukasovi a Eliasovi, dvou devítiletých bratrech, jejichž matka se v jejich venkovském domově zotavuje z nedávné plastické operace tváře. A jelikož se jednalo o operaci jaksepatří komplikovanou, matčina tvář je téměř celá pod vrstvou obvazů. Aby se mohla zcela zotavit, potřebuje především ticho a klid. Ale se dvěma devítiletými dětmi to samozřejmě není tak jednoduché. Tudíž matka tak má větší tendence se na oba své syny zlobit. V rámci toho tak oba chlapci začnou unikat do vlastního světa. A napadne je hrozivá myšlenka. Co když se pod těmi obvazy skrývá někdo úplně jiný?

Už nějakou dobu se také ví, že úspěšný horor se dočká amerického remaku. O ten se postaral režisér Matt Sobel, který v roce 2015 debutoval se svým dramatem Take Me to the River. Taktéž se podílel na režii hororového seriálu Pomsta s chutí třešní, který vyšel minulý rok. Scénář si vzal na starost Kyle Warren.

Už se také ví, kdo ztvární roli obvázané matky. Tu si zahraje známá Naomi Watts, která se proslavila díky filmům jako Mulholland Drive, 21 gramů, Kruh a Nic nás nerozdělí. Nebude to ostatně poprvé, co si zahraje jednu z hlavních rolí v remaku známého rakouského hororu, v roce 2007 se objevila také v americké verzi snímku Funny Games, o který se postaral Michael Haneke. Její dva syny pak mají ztvárnit Cameron Crovetti a Nicholas Crovetti.

Celý remake vznikl pod dohledem Amazonu, přičemž dále by se v něm měli objevit herci jako Jeremy Bobb, Crystal Lucas-Perry a Peter Hermann. Remaku se patrně dočkáme už příští měsíc, přesněji 16. 9. 2022, tudíž v nejbližší době by k nám mohl dorazit také nějaké pořádný oficiální trailer.