Loni na podzim společnost Mythic Games dorazila na Kickstarter se svojí deskoherní adaptací temného tahového RPG Darkest Dungeon. Tentokrát ale opouštíme břehy fantasy a míříme do vod kompetitivních stříleček. Společnost Mythic Games si totiž vzala na paškál střílečku Tom Clancy's Rainbow Six Siege, kterou přivede na naše stoly.

Deskovka pojmenovaná 6: Siege - The Board Game nedávno započala svou cestu na Kickstarteru. V tuhle chvíli má vybráno něco přes 600 tisíc dolarů z požadovaných sta tisíc. Což rozhodně není špatné, když vezmeme v potaz, že společnost Mythic Games nemá, co se jejich Kickstarterů týče, moc dobrou pověst.

6: Siege - The Board Game je hra pro dva hráče, kteří se společně utkají v jednom ze tří herních režimů. Jeden se točí okolo kontrolování oblastí, v dalším si musíte dát pozor na umístěnou bombu a v posledním se bude vše točit okolo rukojmích. Ať už budete hrát jakýkoliv režim, vždy budete mít pětičlenný tým seskládaný z různých operátorů, jednoduše řečeno speciálních jednotek.

Co se samotného hraní týče, tak jeden z hráčů bude vždy obráncem. Ten bude mít své operátory rozmístěné uvnitř v budově. Druhý hráč bude útočníkem, který se se svou jednotkou pokusí vniknout do budovy z venku, a následně se bude snažit splnit, co je třeba. Hra vám navíc nezabere moc času, jelikož ji zvládnete dohrát do jedné hodinky.

Desková hra 6: Siege - The Board Game si bere ze své videoherní předlohy opravdu mnoho. Velkou roli tak bude hrát rozestavení vašich jednotek, výhled na mapu a efektivní likvidování vašich nepřátel. Své strategické dovednosti zde dokážete naplno využít. Pokud budete hrát za obránce, budete moci stavět zdi a barikády, čímž dovede svého protivníka přesně tam, kde ho chcete mít. Ovšem útočníci vám tyto barikády zvládnou vyhodit do vzduchu.

Přečtěte si také: Deskovka Divinity Original Sin se konečně dostává k fanouškům

Nebudou chybět ani různé pomůcky jako jsou drony či kamery, které vám pomůžou získat cenné informace. Další na seznamu jsou například kouřové či plynné granáty, jejichž správným využitím se zvládnete zbavit nebezpečí z větší dálky. Do deskovky navíc bylo implementováno i koukání za roh.

V základní krabici na vás čeká dvacet operátorů, které můžete znát z videoherní předlohy. A pokud by vám to bylo málo, Mythic Games si přichystali pět rozšíření, v nichž naleznete další várku operátorů s unikátními statistikami a schopnostmi. Každý operátor je reprezentován detailní miniaturou o velikosti 3,2 centimetrů.

Zajímavé je, že pro hraní 6: Siege - The Board Game budete potřebovat speciální aplikaci. Ta bude hlídat herní čas, čímž bude simulovat hraní v reálném čase. Jakmile přijdete na řadu, časomíra se spustí a nezastaví se, dokud nevykonáte veškeré své akce. Hra by tak měla být mnohem víc napínavá a dramatická. Pokud si ovšem chcete zahrát v klidu, bude k dispozici i hraní bez časomíry. Navíc její délka bude odlišná podle toho, jakou si navolíte obtížnost.

6: Siege - The Board Game od společnosti Mythic Games bude na Kickstarteru do 2. července/júna. Základní krabice vás přijde na 69 dolarů (cca 1470 Kč), zatímco varianta se všemi rozšířeními vás vyjde na 199 dolarů (cca 4230 Kč). V případě, že se hru rozhodnete podpořit, měla by se k vám dostat někdy v létě 2022.