Legendární Quentin Tarantino, který za měsíc oslaví své devětapadesátileté narozeniny, před několika lety prohlásil, že po natočení svého desátého filmu se odebere do filmařského důchodu. A i přestože spousta jeho fanoušků doufá, že si to časem ještě rozmyslí, zdá se, že slavný tvůrce Pulp Fiction už je pevně rozhodnutý. Fandy by ale mohla potěšit informace o tom, že Tarantino by se mohl na nějaký čas vrátit do seriálového světa. Podle nedávných informací začal slavný režisér jednat o tom, že by si v budoucnu mohl natočit několik epizod z připravovaného seriálu jménem Justified: City Primeval. Bude se jednat o přímé pokračování seriálu Strážce pořádku (Justified), který skončil v roce 2015 svou šestou sérií.

Hrdinou původního seriálu je charismatický Raylan Givens, příslušník US Marshals, kterého ztvárnil Timothy Olyphant. Jedná se o ochránce zákona, jehož metody by sice mnozí považovali za neobvyklé, nicméně stejně tak se musí uznat, že jsou opravdu účinné. Celý seriál původně vychází z povídky Fire in the Hole z roku 2001, kterou sepsal Elmore Leonard. Sequelový seriál zas bude vycházet z jeho knihy City Primeval. V té je původně hrdinou detektiv Raymond Cruz, nicméně v připravované seriálové adaptaci bude nahrazen Givensem. Nutno ovšem dodat, že Tarantino na svou účast zatím ještě nekývnul, momentálně s tvůrci pouze jedná. Pokud by však nakonec slavný filmař na palubu tvorby celého projektu opravdu nastoupil, bylo by to poprvé od roku 2005, co by se postavil za kameru pro seriál. Právě v roce 2005 totiž Tarantino natočil dvě epizody ze slavného seriálu Kriminálka Las Vegas, které nesly název Oběma nohama v hrobě I. a Oběma nohama v hrobě II.. Svou první seriálovou zkušenost však zaznamenal už v roce 1995, kdy natočil jednu epizodu první série ze seriálu Pohotovost. 

Zda na nabídku Tarantino opravdu kývne, je zatím ve hvězdách. Do Justified: City Primeval se každopádně vrátí mnoho původních tvůrců z předešlého seriálu. A to včetně Grahama Yosta, který působil jako hlavní showrunner. Pomáhat mu opět budou Dave Andron a Michael Dinner. Mezi další výkonné producenty budou patřit Peter Leonard, Sarah Timberman, Chris Provenzano a Carl Beverly. Nečekejte však, že se bude jednat o nějakou dlouhou seriálovou událost, která bude mít vícero řad, připravovaný seriál má být údajně jen mini sérií.