Už nějakou dobu víme, že legendární Quentin Tarantino hodlá po natočení svého desátého snímku odejít do filmařského důchodu. Co ale bude oním desátým projektem? Další western? Pokračování Kill Billa? Nebo snad skutečně natočí svou vlastní verzi Star Treku?

To je stále ještě ve hvězdách, ale podle nedávných informací od Variety vyšlo najevo, že Tarantino, který se momentálně věnuje propagaci své knihy Cinema Speculation, plánuje návrat do seriálového světa. Filmař tak nedávno prohlásil, že se moc těší na to, až příští rok začne natáčet jakousi omsidílnou sérii. Její jméno, děj a další produkční detaily však slavný tvůrce Pulp Fiction neodhalil. 

Možná si někteří vzpomenu na informaci, že Tarantino se měl podílet na režii připravovaného seriálu Justified: City Primeval, který bude přímým pokračováním série Strážce pořádku (Justified), jež skončila v roce 2015 svou šestou řadou. Po jednání s tvůrci ale nakonec z celého projektu patrně vycouval, to znamená, že jeho chystaný osmidílný projekt bude něčím úplně jiným.

Bude to každopádně poprvé od roku 2005, co se Tarantino postaví za kameru pro nějaký seriál. Právě v roce 2005 totiž režisér natočil dvě epizody ze slavného seriálu Kriminálka Las Vegas, které nesly název Oběma nohama v hrobě I. a Oběma nohama v hrobě II.. Svou první seriálovou zkušenost však zaznamenal už v roce 1995, kdy natočil jednu epizodu první série ze seriálu Pohotovost

Jelikož by mělo natáčení začít někdy v průběhu příštího roku, patrně to zároveň znamená, že na jeho „poslední“ film si ještě několik let počkáme.

Tarantino taktéž v nedávném rozhovoru v New Yorku prohlásil, že kdyby měl někdy zrežírovat nějakou marvelovku, rozhodl by se zadaptovat komiksovou sérii Sgt. Fury and His Howling Commandos, ve kterém je jednou z hlavních postav Nick Fury. To ostatně není moc překvapivé, protože Nicka Furyho v MCU ztvárňuje Samuel L. Jackson, který je Tarantinovým dobrým kámošem a dvorním hercem. Ale do těchto vod slavný režisér a scenárista se vší pravděpodobností nikdy nevstoupí.