Po více než čtyřech letech na scénu opět nastupuje legendární mexický režisér Guillermo del Toro, aby nám nadělil svůj další film. Zatímco jeho oscarová Tvář vody byla v podstatě takovou „pohodovou“ romantickou sci-fi, Ulička přízraků už bude mít mnohem temnější atmosféru, na jejíž tvoření je slavný filmař mistrem. Chcete důkaz? Však se stačí podávat na jeho filmografii, která obsahuje filmy jako Mimic, Ďáblova páteř a Faunův labyrint. Del Toro má zkrátka onen temný nádech rád, přičemž v jeho nejnovějším snímku o něj rozhodně nebude nouze. Přednedávnem tak na Uličku přízraků vyšel další trailer, na který se můžete podívat výše. 

Hlavním hrdinou mysteriózního thrilleru bude Stanton „Stan“ Carlisle (Bradley Cooper), který je sice inteligentní, ale zároveň extrémně prohnaný a manipulativní kolotočář. Ten se seznámí s podobně chytrou psychiatričkou Lillith Ritter (Cate Blanchett), která má však ve skříni také pěkně velké kostlivce, plus spolupráce s ní nemusí být úplně bezpečná. Celý film tak bude adaptací stejnojmenné knihy, kterou napsal americký autor William Lindsay Gresham. V nedávném rozhovoru pro Collider však del Toro odhalil, že v jistých ohledech bude filmová adaptace jiná. Například hodně poleví v nadpřirozených aspektech, přičemž místo toho se bude hodně spoléhat na temnou noir atmosféru. Zajímavé je také to, že ke knize se dostal v roce 1992 přes svého kamaráda Rona Perlmana, který o dvanáct let později ztvárnil filmového Hellboye. Torovi se kniha tuze líbila, proto si umanul, že jednoho dne vytvoří vlastní filmovou adaptaci. 

Perlaman se vedle Coopera a Blanchett ve filmu objeví také, dočkáme se však ještě dalších hereckých hvězd, bude se například jednat o jména jako Toni Collette, Willem DafoeRichard Jenkins, Rooney Mara, David Strathairn, Clifton Collins Jr. a Tim Blake Nelson. Premiéry se dočkáme 17. 12. 2021. Půjdete se podívat do kina?