Už za pár měsíců nám Netflix představí režijní a scénáristický debut herečky Maggie Gyllenhaal, který ponese název The Lost Daughter. Film už posbíral celou řadu pochval na různých filmových festivalech, přičemž herečka si za něj již odnesla domů jednu cenu za nejlepší scénáristický počin roku. Snímek vychází podle stejnojmenné knihy z roku 2006 od spisovatelky Eleny Ferrante, která se především zaměřuje na útrapy a starosti z mateřství. 

Hlavní hrdinkou bude italská akademička literatury Leda Caruso, kterou si zahraje britská oscarová herečka Olivia Colman. Ta jede na prázdniny do řeckého ostrovního městečka, aby si tam užila trochu sluníčka a pohody. Když však na pláži uvidí mladou matku Ninu (Dakota Johnson) se svou malou dcerkou, začnou se jí vracet velice temné vzpomínky na mateřské přestupky, které nám představí flashbacky do minulosti. V těch bude mladší verzi Ledy hrát Jessie Buckley. Podle traileru nás tak čeká nezvykle pitoreskní podívaná, která dost pravděpodobně nezůstane u poklidného a pomalého stylu, ale nabere i určitý temný obrat. 

Film by nám tak měl přestavit hrůzu, zmatek a nejistotu v prvopočátcích jakéhokoliv mateřství. Bude se tak jednat o psychologické drama, které zabředne do mysli ženy ve středních letech, jež se nedokáže pořádně vyrovnat s démony své minulosti. Ve filmu se také dočkáme herců jako Paul Mescal, Ed Harris, Peter Sarsgaard a Dagmara Dominczyk. Na Netflixu bychom se ho měli dočkat 31. 12. 2021.