Máme zde první video, které nám ukazuje kostýmovou zkoušku Roberta Pattinsona v roli Bruce Wayna alias Batmana. Film prostě nazvaný The Batman bude režírovat Matt Reeves (Válka o planetu opic). Produkce začala v Londýně před několika týdny, takže bylo na čase, abychom se dozvěděli, jak bude "temný rytíř" vlastně vypadat.

Zatímco obsazení herce známého hlavně z filmů Stmívání bylo pro některé těžké rozdýchat, film sám o sobě je zakryt rouškou tejmství. Sám herec tvrdí, že film bude více brutální a méně heroický než předchozí Gothamské filmy.

Kamerovou zkoušku jako první zveřejnil režiser snímku na svém twitterovém účtu. Kostým se podobá tomu z Arkhamské videoherní série. Někteří fanoušci v něm však okamžitě začali vidět Daredevila z netflixovského seriálu. Já si však myslím, že je to pouze červeným nasvícením. Mnohem zajímavější je spekulace, že netopíří logo, které má hrdina na hrudi, je vyrobeno z pistole Joa Chilla, zlodějíčka, jenž zabil Bruceovi rodiče.

Pozorní fanoušci si také povšimli, že hudbu, která zní ve videu, napsal Michael Giacchino. Ten má napsat hudbu pro celý film. Ještě nevíme, jestli ukázka zastupuje hudební téma, ale i tak si můžeme udělat obrázek o tom, jak by celý film mohl znít.

Premiéra je stanovena na 25. červenec/jún 2021.