Tak nakonec jsme se toho dlouho očekávaného prvního traileru na Strážce Galaxie 3 dočkali ještě letos. A rozhodně se nejedná o žádný mini teaser, první upoutávka je zkrátka plnohodnotná a ukáže nám toho vcelku dost.

Dočkáme se tak nejenom návratu Gamory (Zoe Saldaña), která nyní pracuje se zločineckými Ravagery, ale také si můžeme konečně pořádně prohlédnout hlavního padoucha celého příběhu, jímž se skutečně stane Herbert Edgar Wyndham, který je ale lépe znám pod pseudonymem High Evolutionary (Chukwudi Iwuji). Jedná se nejenom o jednoho z nejslavnějších padouchů původních marvelovských komiksů, ale také o jednoho z těch nejbizarnějších. Původně se jedná o anglického vědce, který byl schopný prodloužit si život, přičemž byl sám naprosto posedlý evolucí a experimenty. 

S jeho výtvory se každopádně setkají i sami Strážci v traileru, když dorazí na planetu, na které žijí… řekněme vyvinutá zvířata? Trailer taktéž patrně potvrzuje, že třetí díl Strážců bude zkoumat i Rocketův (Bradley Cooper) původ a minulost, tudíž střetnutí s výše zmíněným vědcem se pro něj možná stane jakousi osobní záležitostí.

To však není všechno, protože se nám v upoutávce také mihne Adam Warlock v podání Willa Poultera, jehož role v celkovém příběhu je zatím neznámá. Pokud bychom vycházeli z jeho úlohy v komiksech, tak ve filmu by mohl nějakou dobu s Wyndhamem spolupracovat, ale po čase by se mohl připojit ke Strážcům. To se necháme překvapit. 

James Gunn několikrát upozorňoval na to, že třetí díl Strážců bude tím posledním, který natočí. Očekávat bychom tak měli řádně emocionální jízdu, ve které sice určitě nebude chybě humor, ale zároveň bychom měli mít připravené nějaké ty kapesníky. Tak doufejme, že Gunn svou trilogii zakončí opravdu se ctí. Však si to ta naše banda zaslouží!

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.