Když nám téměř před dvěma měsíci Netflix nadělil zbrusu nové plakáty na nadcházející seriál Resident Evil, bylo jasné, že trailer se už pomalými krůčky blíží také. A přesně toho jsme se teprve nedávno dočkali. Podívat se na něj můžete výše. Začíná se v něm nevinně. Oblíbená to praktika u mnoha hororových projektů. Postupně se ale záběry mění v divoké šílenství, které nás neochudí o různé odkazy na původní herní sérii, přičemž na chvilku se v jednom záběru mihne i jeden nemrtvý psík. Jak jistě znalci vědí, celá videoherní série se odehrává ve světě, kde farmaceutická společnost Umbrella Corporation vytvořila biologickou zbraň známou jako T-virus, která má z lidí udělat zombie. Mnoho herních dílů této slavné série sleduje postavy ve městě Raccoon City, ze kterého se stalo vyložené hnízdo zmutovaných zombíků. A jak to bude s nadcházejícím seriálem? 

Příběh bude sledovat osudy Jade Wesker, dcery Alberta Weskera (Lance Reddick), který patří mezi hlavní záporáky původní herní série. Bude se tak muset nejenom pokusit přežít ve světě zamořeném hrozivými nemrtvými, ale zároveň i najít svou zmizelou sestru Billie. Během své cesty se také bude postupně dozvídat, co je její otec vlastně zač. Děj by taktéž měl přeskakovat mezi rokem 2022 a 2036. Zatímco rok 2022 bude klidnější a mírnější, rok 2036 by nám měl představit tu pravou zombie řežbu. Celý seriál tak bude dalším pokusem představit kvalitní adaptaci slavné hororové série.

A pozor, evidentně je na světě také už druhý oficiální trailer, který nám ze seriálu ukáže ještě pár dalších nestvůrek. Kromě zombie psů se v něm totiž také mihne potvora, která se nápadně podobá herním Lickerovi, obří pavouk, plus i opravdu pořádně nechutný obrovitánský červ. Na trailer se můžete podívat níže.

Showrunnerem se stal Andrew Dabb, který byl jedním z hlavních scénáristů seriálu Lovci duchů z roku 2005. Těšit se tak můžeme na herce jako Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Paola Nuñez, Siena Agudong a Adeline Rudolph.

Oficiální premiéra je stanovená na 14. 7. 2022