První oficiální trailer na novou seriálovou adaptaci slavné knižní série od Ricka Riordana o statečném synovi Poseidona, která ponese název Percy Jackson and the Olympians, je konečně zde. Podívat se na něj můžete výše.

A i přestože se jedná o upoutávku, která nám toho ve výsledku zas až tolik neukáže, divák si může udělat jasnější představu o tom, co vlastně od seriálu očekávat. Uvidíme tak titulního hrdinu Percyho (Walker Scobell), který v traileru mluví o údělu toho být jedním z polokrevných, tedy polobohem. První řada by měla zadaptovat události z první knihy série jménem Zloděj blesku, ve které olympský král Zeus obviní Percyho z krádeže jeho drahocenného blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries).

Na výrobu seriálu dohlížel i sám autor Rick Riordan, který celý projekt v minulosti velice vychvaloval. Zároveň tak věří, že na rozdíl od dvou filmových adaptací, které se příliš vřelých recenzí nedočkaly, budou fanoušci původních předloh ze seriálu nadšení. Podílel se taktéž na tvorbě scénáře k pilotnímu dílu.

Dále se v seriálu například dočkáme Megan Mullally jako fúrie Alecto, Jasona Mantzoukase jako boha Dionýsa a Glynna Turmana jako kentaura Cheiróna. Co se týče ostatních polokrevných, můžeme se také těšit na známé postavy jako Luke Castellan, syn boha Herma, kterého ztvární Charlie Bushnell, a Clarisse La Rue, dceru Area, boha války, kterou si zas zahraje Dior Goodjohn

Původně se čekalo, že bychom se seriálové adaptace mohli dočkat už v průběhu roku 2023, ale nakonec si na ni budeme muset bohužel počkat o něco déle. Seriál tak dorazí až někdy v roce 2024.