Už přes rok víme, že se na Netflixu dočkáme volného pokračování slavné komediální série Zlatá sedmdesátá, které se tentokrát zaměří na jiné desetiletí. A to na devadesátky. Zbrusu nový seriál tak přirozeně ponese název Zlatá devadesátá, přičemž přednedávnem jsme se konečně dočkali prvního oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude tentokrát odehrávat v roce 1995, přičemž se zaměří na Leiu (Callie Haverda), dceru dvou hlavních postav původního seriálu, přesněji Erica a Donny. Ta si přes léto udělá kupu nových přátel, se kterými začne prožívat celou řadu různých příhod. Hlavní partičku protagonistů nám tak představuje i samotná upoutávka. Jak je ale vidno, vrátí se nám i někteří staří známí. 

Tak trochu doslova staří. V traileru se totiž objeví i pan a paní Formanovi, které opět ztvární Kurtwood Smith a Debra Jo Rupp. K Leie se samozřejmě připojí další mladí, například vzpurná Gwen (Ashley Aufderheide), milý Nate (Maxwell Donovan), Nateova chytrá a cílevědomá přítelkyně Nikki (Sam Morelos), okouzlující Jay (Mace Coronel) a věčně sarkastický Ozzie (Reyn Doi).

Pokud jste však milovníci původního seriálu a říkáte si, že se vám bude stýskat po původní skupince hrdinů, tak pro vás máme skvělou zprávu. Už od konce jara víme, že do nové série se vrátí téměř všechny hlavní postavy ze Zlatých sedmdesátek. Opět se tak můžeme těšit na Erica Formana (Topher Grace), Jackie Burkhart (Mila Kunis), Michaela Kelso (Ashton Kutcher), Donnu Pinciotti (Laura Prepon) a Feze (Wilmer Valderrama).

Fanoušci však budou muset oželet nepřítomnost Stevena, kterého ztvárnil Danny Masterson, herec byl totiž obviněn ze tří případů znásilnění, tudíž se do nadcházejícího pokračování nemohl vrátit. 

Budeme proto doufat, že seriál Zlatá devadesátá nepostihne stejný osud, kterého se dočkala série Zlatá osmdesátá, jež se příliš pochvalných reakcí věru nedočkala. Novému pokračování tak budeme jednoznačně držet palce.

Mnohé určitě potěší i ten fakt, že na nadcházejícím seriálu opět pracovala dvojice Bonnie a Terry Turnerovi, kteří by se měli stát jeho showrunnery. Hlavním šéfem seriálu se ale stane Gregg Mettler, který na Zlatých sedmdesátých pracoval jako jeden ze scenáristů.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 19. 1. 2023.