Starý dobrý Mario, jeden z nejslavnějších videoherních hrdinů historie, se už příští rok dočká filmové adaptace, která jednoduše ponese název The Super Mario Bros Movie. V nadcházejícím snímku tak kníratému italskému opraváři propůjčí hlas sympatický Chris Pratt, kterého mohou mnozí znát především jako Star Lorda z MCU. A na Comic conu v New Yorku byl konečně odhalen vůbec první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Ten ale překvapivě dává mnohem více prostoru Mariovu odvěkému arci-nepříteli, kterým je Bowser v podání Jacka Blacka. Ten se v traileru představuje i se svým vojskem, se kterým pořádně zavaří království statečných, ale i bláhově „ozbrojených“ tučňáčků. 

Trailer se tak chlubí nejenom slušnou animací, ale i s určitými špetkami humoru, aby divák věděl, co od filmu očekávat. V poslední části upoutávky se nakonec ukáže i sám Mario, ovšem bohužel v ní neřekne svou ikonickou hlášku: ,,Hello! It's a-me, Mario!“ Ale nevadí, na to bude mít určitě ještě spoustu času.

Následně se tak vydá na cestu, během které se bude muset postavit nejenom zlotřilému Bowserovi, ale také zachránit princeznu Peach, které zas propůjčí hlas Anya Taylor-Joy. Někteří fanoušci nebyli z Prattova obsazení úplně nadšení, protože se obávali, že bude přehrávat italský přízvuk, ale jak se zdá, k ničemu takovému ve filmu nakonec nedojde. 

A na úplném konci se nám mihne i Mariův dobrý parťák Luigi, kterého zas ztvární Charlie Day. Dále se nám představí také Keegan-Michael Key jako Toad, Seth Rogen jako Donkey Kong, Fred Armisen jako Cranky Kong, Kevin Michael Richardson jako Kamek a Sebastian Maniscalco jako Spike.

O režii filmu se postarali Aaron Horvath a Michael Jelenic, kteří jsou oba zodpovědní za vznik animovaného seriálu Mladí Titáni do toho! z roku 2013. Scénář zas zpracoval Matt Fogel, jeden z tvůrců snímku Mimoni 2: Padouch přichází.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 4. 2023.