Očekávaného fantasy seriálu The Wheel of Time od Amazonu se dočkáme již 19. 11. 2021. Už teď ale probíhají přípravy na druhou sérii, ve které však budeme svědky jedné překvapivé změny. V nadcházející řadě se dočkáme postavy jménem Mat Cauthon, který patří mezi hlavní postavy původní předlohy. Zahraje si ho Barney Harris, ale první série bude zároveň také tou poslední, ve které herce uvidíme. Od druhé řady bude totiž postavu hrát Dónal Finn. Informoval o tom web Deadline

Přeobsazování ve velkých seriálech není nic nového, však si vzpomeňme na Hru o trůny, ve které postavu Gregora Cleganea ztvárnilo hned několik herců, ale aby se to stalo u jedné z hlavních postav, to už je poměrně nezvyklé. A jaký je důvod? To se neví. Produkce druhé série už každopádně započala, tudíž je možné, že došlo k nějakému vážnému neporozumění herce s tvůrčím a produkčním štábem, což mělo za následek jeho vyhazov. Na oficiální vyjádření Amazonu si tak budeme muset počkat. Postava Mata však patří mezi klíčové charaktery celého děje, jedná se o jednoho z přeživších, které povede do bezpečí čarodějka Moiraine Damodred (Rosamund Pike). 

Celkově je pro diváky přeobsazení poměrně nepříjemnou věcí. Pokud nedostali echo předem, mnozí z nich budou z přítomnosti jiného herce zmatení. Než si na novou tvář navíc diváci zvyknou, nějakou dobu to zabere. Například osobně mi trvalo poměrně dlouhou dobu si zvyknout na nového herce, který ztvárnil Daaria Naharise ve Hře o trůny od čtvrté série dál. Zde to ovšem může být horší, protože se bude jednat o poměrně dost důležitou postavu.