Už za dva dny má v amerických kinech premiéru snímek Sonic the Hedgehog, který do našich kin zavítá 20. 2. pod názvem Ježek Sonic. Pokud se rozhodujete podle recenzí, tak na internetu už se jedna objevila. A moc nadšená tedy není.

Jake Cole z magazínu Slant před několika hodinami publikoval recenzi. V té oceňuje skutečnost, že se tvůrci rozhodli přepracovat modrého ježka Sonica. Hlavní postava konečně nevypadá jako mutant z prvního traileru a má blíže k videoherní podobě oblíbeného rychlíka. To je tak nějak jediné pozitivum recenze. Film má být sice dobře natočen, ale je údajně prázdný a postrádá větší hloubku.

K tomu si máme přidat časté opakování monologů hlavní postavy a nedůvěryhodné vystupování herce šíleného doktora Robotnika. Jim Carrey má u své role přehánět a divoce gestikulovat a dělat různé grimasy.

Abychom nekončil dnešní článek negativně, tak Cole oceňuje směr filmu. Ten se soustředí na Sonica a dostatečně ukazuje historii modrého ježka, který uprchl ze svého domovského světa (po vzoru prvního levelu z videohry) a pomocí prstenů, které mu umožňují procházet dimenzemi, skončí Sonic na Zemi, konkrétně v lesích kolem zelených kopců v Montaně. Tady se skrývá, ale trpí osamělostí. Rozhodne se proto sledovat lidi z dálky na okraji města a někdy se rozhodne i nakouknout do jejich oken a předstírat, že s nimi mluví. A právě tady dochází k nekonečným monologům o pocitech Sonica.

Máte v plánu návštěvu kina a podívat se na Sonica?