V souvislosti s vydáním posledního tištěného čísla magazínu Entertainment Weekly se naplno rozjela marketingová kampaň spojená se sérií Obi-Wan Kenobi, která se už za několik měsíců objeví v nabídce streamovací služby Disney+. A tak tu máme i první fotografie, které ukazují víc než jen hlavního hrdinu, kterého si opět zahrál Ewan McGregor.

Můžeme se tedy podívat, jak nyní vypadá Owen Lars, strýc Luka Skywalkera, v podání Joela Edgertona. Na jedné z fotografií dokonce Owen čelí inkvizitorce jménem Reva, kterou ztvárnila herečka Moses Ingram. Reva v rámci materiálů z magazínu Entertainment Weekly vůbec dostává dost prostoru, za což může jednoduše fakt, že spolu s Darthem Vaderem a Veleinkvizitorem, kterého můžete znát zejména z animovaného seriálu Star Wars: Povstalci, tvoří Reva trio úhlavních nepřátel samotného Obi-Wana.

Přítomnost někoho, jako je Reva, rozhodně dává smysl, jelikož Inkvizitorium bylo vytvořeno císařem Palpatinem právě proto, aby lovilo přeživší rytíře Jedi. S inkvizitory jsme se přitom mohli kromě seriálu Star Wars: Povstalci setkat třeba v komiksech od Marvelu nebo ve videohře Star Wars Jedi: Fallen Order, teď to ale bude poprvé, co je uvidíme i v hrané podobě.

Kromě postav na fotografiích zaujme také prostředí. Samozřejmostí je zasazení na písečnou planetu Tatooine, kde Obi-Wan dohlíží na malého Luka Skywalkera, na jednom obrázku však můžeme vidět i prostředí nové planety Daiyu, které tvůrci popisují jako něco na způsob Hong Kongu.

Samozřejmě je otázka, proč má vůbec Obi-Wan důvod přerušit dohled nad Lukem a opustit Tatooine, ale máme takový pocit, že se tak stane jednoduše proto, aby se mohl Kenobi opět utkat s Darthem Vaderem, kterého ztvární Hayden Christensen, představitel Anakina Skywalkera z filmů Star Wars: Klony útočí a Star Wars: Pomsta Sithů.

Konkrétní důvody výletu mimo Tatooine se ale nejspíš dozvíme až při sledování samotného seriálu. Ten vzniká v režii Deborah Chow, která režírovala dvě epizody seriálu The Mandalorian, přičemž výkonnými producenty jsou kromě Deborah Chow a Ewana McGregora ředitelka Lucasfilmu Kathleen Kennedy, dále Michelle Rejwan a Joby Harold. Ten má na svědomí také scénář. za zmínku ještě stojí, že o ústřední skladbu seriálu se postaral sám John Williams, jehož dílo tu snad opravdu nemusíme zmiňovat. První epizodu Obi-Wana Kenobiho uvidíme na Disney+ 25. 5. 2022.