Filmy s Batmanem to v poslední době nemají lehké. Především tedy pro to, jak vysokou laťku nastavil Christoher Nolan se svou trilogií Temného rytíře, potažmo o něco dříve Tim Burton, jenž Gothamu vdechl svou typicky temnou, pokroucenou podobu.

V poslední sólovce, ke které směřovaly filmy Justice League a Batman v Superman: Dawn of Justice, si měl zahrát Ben Affleck. Všichni ale víme, jak to nakonec dopadlo. Naštěstí se ale sólového snímku přeci jenom dočkáme.

Zdá se totiž, že natáčení nejnovějšího filmu o netopýřím muži je v plném proudu. Po několika snímcích, na kterých jsme si mohli prohlédnout logo gothamské policie, se k nám dostává další sada fotek.

Ty nám ukazují záhadnou postavu, která má zahalenou tvář a sedí na motorce. Podle všeho by se mělo jednat o Roberta Pattinsona, který si ve filmu zahraje hlavní roli Bruce Waynea/Batmana. Je však otázkou, nejedná-li se jen o pouhého člena štábu či kaskadéra. 

Mimo Pattinsona si ve filmu zahraje i Colin Farrel, který ztvární postavu zákeřného Tučňáka. Doplní ho Zoe Kravitz coby svůdná Catwoman a záludný Hádankář v podání Paula Dano. Postavu ikonického sluhy Alfreda by si pak měl zahrát Andy Serkis, kterého můžete znát především jako Gluma z trilogie Pán prstenů. 

S tím, kolik záběrů z filmu k nám postupně prosakuje, se nabízí otázka, kdy se konečně dočkáme odhalení netopýřího kostýmu a ostatních Batmanových vychytávek

Doufejme proto, že nám tvůrci brzy prozradí více, abychom měli o filmu jasnější představu.