Blízká budoucnost, klimatické katastrofy, nedostatek vody a návrat hypermoderní společnosti ke starým lidovým pověstem a pověrám. Nebojte se, to není popis naší společnosti, tohle je pouze první díl z fantasy trilogie pro děti a mládež s názvem Potomci: Hrozba.

Tento první román napsal v roce 2018 švédský autor Mats Söderlund, který má na svém kontě okolo 20 knih. Hrozba je však první jeho knihou, která se podívá do Česka a na Slovensko. Vydání má na starosti české nakladatelství King Cool, které se specializuje na young adult literaturu.

Příběh se točí okolo mladé dívky Jenny. Její otec během výletu do hor beze stopy zmizí. O mnoho let později se Jenny dozví, co se skutečně stalo a proč otec zmizel. Její rodina totiž není obyčejná, její rodina je součástí starodávného tajemství, které se předává z generace na generaci. Rodiče Jenny jí to celé dospívání tajili. Kdo, anebo co je Jenny?

To se snad dozvíte v prvním díle ze série Hrozba s podtitulem Potomci. Ten měl vyjít včera 1. června/júna. V tuto dobu však stále nebyl k dispozici ke koupi. Objevit by se však měl někdy v této době, takže pokud vás zaujal, mějte oči na stopkách.