Zaklínač od Netflixu je nezpochybnitelně obrovský hit, který si mimo fanoušků získal i srdce mnoha diváků vědmákem dosud nepolíbených. Dokonce se mu zcela nečekaně podařilo zvýšit prodejnost třetího videoherního zpracování, zamořit YouTube myriádou verzí písní barda Marigolda a snad i přivést ke knižní předloze širší okruh dychtivých čtenářů.

Nyní si na oficiálních stránkách seriálu můžete zdejší svět prostě nazvaný Kontinent projít pomocí detailní, nádherně zpracované mapy, která obsahuje všechna důležitá místa Zaklínače. Najdete tu například Arethusu, Skellige, přístav Kovir, Blaviken, Brokilon a mnoho, mnoho dalších.

Mapu si stojí za to prohlédnout hned z několika důvodů. Jednak je vizuálně velice líbivá a vzhledově asi nejvíce připomíná klasické Tolkienovy ručně kreslené mapy. Hlavní důvod ale představuje časová osa, po které se na mapě pohybujete a sledujete tak čtyři linie.

První reprezentuje svět a jeho události. Dozvíte se tak o Konjunkci sfér, vůbec prvním zaklínači a dalších událostech důležitých pro Kontinent. Další tři linie logicky patří ústředním postavám vyprávění, tedy Geraltovi, Yennefer a Ciri.

Každou drobnost si však můžete rozkliknout a dozvědět se o ní ještě více. Pro neznalce předlohy nebo pro ty, jež se ve spletitém příběhu seriálu ztrácí, je tak toto nenásilný způsob, jak to co nejdříve napravit.

A pokud vám ani tohle nestačí k tomu, abyste si mapu pečlivě prohlédli, dám vám ještě jeden dobrý důvod navíc. Všude možně jsou totiž poschovávána monstra, která jen čekají na to, až je objevíte a za odměnu si prohlédnete jejich kreslenou podobu doplněnou krátkým popiskem a animací.

Na mapu se můžete podívat zde.