AKTUALIZOVÁNO

Z oficiálních zdrojů se k nám dostali fotografie herců, kteří si pročítají scénář, avšak ty alternativní jsou o poznání zajímavější. Fotografie byli pořízeny na Holywell Bay Beach v britském Cornwallu, což potvrzuje jihozápadní pobřeží jako klíčovou lokaci. Matt Smith v roli korunního prince Daemona Targaryena a Emma D’Arcy jako Rhaenyra Targaryen se předvádějí v kostýmech, které reprezentují rod Draka. Černá a rudá je běžně spojována s rodem Targaryenů stejně tak jejich stříbřité vlasy. Jen fialových očí se pravděpodobně nedočkáme ani v tomto seriálu.

PŮVODNÍ ČLÁNEK

Seriál ze světa Písně a ledu a ohně známější pod názvem Hra o trůny se posunul do produkce. Tento prequel z pera v G. R . R. Martina a Ryana Condala (Colony) se bude odehrávat přibližně 150 let před událostmi Hry o trůny. Jak můžeme odhadnout podle jména, seriál se bude zabývat rodem Targaryenů, který proslul tím, že dobyl Západozemí pomocí draků a také tím, že někteří jeho členové nebyli morálně nejdokonalejší. Sobecky doufám, že nám seriál ukáže i pozitivní stránku tohoto rodu. I když o tom spíše pochybuji. V době, kdy se bude odehrávat seriál, totiž probíhá Targaryenská občanská válka přezdívaná Tanec draků.

Nové fotografie se objevily na nově založeném oficiálním twitterovém účtu. Z něj taktéž můžeme vyčíst, že první epizody by měly mít premiéru někdy příští rok. Ryan Condal sdílí svoji showrunnerskou pozici s režisérem původní série Miguelem Sapochnikem. Mezi další producenty patří G. R. R. Martin, Vince Gerardis, Sara Lee Hess, Rom Schmidt, Clare Kilner, Geeta V. Patel a Greg Yaitanes.

„Vesmír Hry o Trůny je bohatý na příběhy,“ řekl programový prezident HBO Casey Bloys v říjnu 2019. „Těšíme se, až společně s Miguelem, Ryanem a Georgem prozkoumáme původ Rodu Targaryenů a dřívější éru Západozemí. “

Přečtěte si také: Jon Snow ze Hry o trůny svůj seriálový spin-off zřejmě nakonec nedostane

House of the Dragon není jediný spin-off, na kterém HBO pracuje. Plánuje se hned několik dalších projektů: seriál podle knihy Rytíř Sedmi království (Tales of Dunk and Egg); zatím nepojmenovaný animovaný seriál The Nine Voyages, který se bude točit kolem Cloryse Velariona přezdívaného Mořský had, jedné z postav House of the Dragons; Bleší zadek (Flea Bottom) z prostředí chudinské čtvrti Králova přístaviště a nakonec 10,000 Ships, který se má odehrávat 1000 let před hlavními událostmi.

Je to vskutku velká nálož projektů. Některé zní zajímavě a jiné až příliš fantasticky. Zatím jsem rozhodně skeptický k tomu, jestli se všechny dostanou do produkce, tak jako House of the Dragons.