Na podzim minulého roku jsme se dočkali bondovky Není čas zemřít, ve které v roli agenta 007 opravdu už úplně naposledy zazářil Daniel Craig. Nyní tu máme nový rok. Tudíž producenti naplňují svůj slib, který divákům dali krátce po premiéře. Započala jednání o výběru dalšího herce, který Jamese Bonda v budoucnu ztvární. A i přestože se letos definitivního rozhodnutí se vší pravděpodobností ještě nedočkáme, podle nedávných informací se zjistilo, že producenti během svých jednání mluvili i o hercovi, jenž byl populárním kandidátem už celá léta. Je jím britský herec Idris Elba. 

Během rozhovoru v podcastu Crew Call producenti Barbara Broccoli a Michael G. Wilson potvrdili, že hercovo jméno bylo součástí konverzace, která se týkala budoucnosti celé agentské série. Stále si ale ještě myslí, že by měli nechat slávu a nadšení z poslední bondovky v klidu doznít, přičemž teprve poté se výběrová jednání rozjedou na plné obrátky. Charismatický Elba se například proslavil v legendárních krimi seriálech jako The Wire a Luther, v rámci filmového světa ho zas mohou diváci znát ze snímků jako Thor, Prometheus a Sebevražedný oddíl (2021). Elba byl populárním kandidátem mnoho let, ovšem zásadní problém s jeho obsazením do role příštího Jamese Bonda souvisí s jeho věkem. Letos na podzim oslaví britský herec již padesáté narozeniny, což už je pro představitele, který má otevřít novou éru agenta 007, poměrně vysoký věk. Mnozí experti a znalci se navíc shodují na tom, že producenti se vší pravděpodobností nakonec vyberou někoho mnohem mladšího, kdo navíc není tak známý.

I přestože Elba se příštím Bondem pravděpodobně nestane, mnoho jeho fanoušků může potěšit fakt, že producenti ho jako kandidáta skutečně brali vážně. Ale necháme se překvapit. Momentálně mají podle bookmakerů největší šanci herci Tom Hardy a Regé-Jean Page. Mezi další populární kandidáty také patří Henry Cavill, Tom Hiddleston a Richard Madden. Jelikož je výběr příštího Bonda dost náročný proces, rozhodně se finálního rozhodnutí v následujících měsících nedočkáme. Jaký je váš kandidát?