Tak to vypadá, že třetí MCU Spidey se k těm dvěma miliardám možná přeci jenom vyškrabe. Studio Sony se totiž rozhodlo, že vrátí třetí díl Spider-Mana s Tomem Hollandem na začátku podzimu do amerických a kanadských kin. Přesněji už 2. 9. 2022. Ovšem zdá se, že se nezůstane pouze u Severní Ameriky. Film se má vrátit do kin i v jiných státech, ovšem zatím nevíme, zda mezi ně bude patřit i Česká republika a Slovensko. Každopádně ale neočekávejte tu samou verzi, která se v kinech objevila minulý rok. Sony pro fanoušky totiž připravuje verzi prodlouženou, která nese poměrně žoviální název Spider-Man: No Way Home - The More Fun Stuff Version. Návštěvníci kin by se tak měli dočkat jak určitých prodloužených sekvencí, tak i scén, které se do finálního střihu nakonec nedostaly.

Informace o prodloužené verzi se k fanouškům dostala díky příspěvku od oficiálního twitterového účtu filmu, který obsahuje video, v němž nás pozdraví všichni tři představitelé pavoučího hrdiny, tedy Tom Holland, Andrew Garfield a Tobey Maguire. Rok 2022 je totiž pro Spider-Mana v určitém ohledu výjimečný. Právě letos totiž slavný hrdina slaví 60 let své komiksové existence. Stejně tak je to letos přesně 20 od vydání prvního hraného filmu, který byl začátkem slavné Maguireovo trilogie od Sama Raimiho.

Spider-Man: Bez domova celosvětově vydělal přes 1,9 miliard dolarů, čímž si i nadále udržuje šesté místo v žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob. Je tím pádem také třetí nejúspěšnější marvelovkou všech dob, jediné dva MCU filmy, které její tržby převyšují, jsou samozřejmě poslední dva Avengers snímky (Infinity War a Endgame).

Není to jediný komiksový film, o kterém se Sony rozhodlo, že ho na nějakou dobu vrátí do kin. Podobně se studio zachovalo i u Morbia, ovšem u něho fanouškům pěkně naletělo. O film byl v kinech minimální zájem, tudíž studio za návrat komiksového upíra pravděpodobně zcela zbytečně utratilo peníze. S milovaným Spider-Manem, na kterého se ze všech stran lepí samá chvála, to ale bude určitě jinak. Obzvlášť vzhledem k faktu, že snímek nám představí dosud neviděné sekvence.

Těšíte se?