S koncem třetí fáze skončila jedna velká éra pro MCU. A hned poté započala další, kterou momentálně táhne fáze čtvrtá. Těšit se ale následně můžeme nejenom na fázi pátou, ale i šestou a sedmou. A právě v šesté fázi se dočkáme dalších dvou Avengers snímků, které od sebe bude oddělovat pouhých několik měsíců. V pořadí pátý Avengers snímek ponese název Avengers: The Kang Dynasty, očekávat tak můžeme další velkolepý crossover, ve kterém se střetnou naši nejrůznější hrdinští oblíbenci z celého MCU. Jak už může být z názvu patrné, v pátých Avengers převezme po Thanosovi žezlo marvelovského arcizáporáka Kang Dobyvatel, mocný a hrozivý diktátor, kterého se dočkáme už ve fázi páté. Ovšem už nepočítejte s tím, že film natočí bratři Russoové.

The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že páté Avengers nakonec natočí Destin Daniel Cretton, který minulý rok zrežíroval marvelovku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Ta vyšla na začátku minulého podzimu, tudíž ještě v době, kdy byly tržby výrazně postiženy pandemií koronaviru. Celosvětově vydělal Shang-Chi přes 432 milionů dolarů, což sice s ohledem na jiné MCU tituly není nic moc, ale v oné pandemické době to vlastně bylo vcelku slušné číslo. Je ale otázkou, zda se Cretton postará i o šestý oznámený Avengers snímek, který ponese název Avengers: Secret Wars. Ten by měl být další velkolepou podívanou, která zakončí nejenom šestou fázi, ale i celou Multiverse ságu. 

Destin Daniel Cretton ostatně není ve světě filmu žádným zelenáčem. Je například zodpovědný za povedená dramata Dočasný domov z roku 2013 a Skleněný zámek z roku 2017. Byl taktéž jedním z režisérů, kteří se podíleli na tvorbě velice chváleného seriálu z letošního roku jménem Tokyo Vice. Tak uvidíme, zda mu další velkolepý komiksový crossover sedne.

Premiéra Avengers: The Kang Dynasty je stanovená na 1. 5. 2025.