Ústřední postavou je Ned Kelly (George MacKay), který vyrůstá v Austrálii někdy v 19. století. Nedův otec Red ale není žádný svatoušek a dostává se do konfliktu s místní „policií“, což vyústí v jeho uvěznění a následnou smrt v cele. V té době jsou Nedovi teprve 2 roky a ztrátu otce těžce nese. Navíc jeho matka Ellen (Essie Davis) teď musí živit celou rodinu sama, což řeší drobným podnikáním s alkoholem a řadou milenců mezi kterými je i známý psanec Harry Power (Russell Crowe). Matka dá Neda do učení k Harrymu, aby mu prý ukázal jak to v životě chodí. Zde začíná Nedova dráha zločinu.

Sice se časem vrátí zpět na matčinu farmu a zkouší vést spořádaný život, ale osud mu stále hází klacky pod nohy. Potom co Ned v obraně svojí rodiny střelí policistu do ruky nezbývá mu jiná možnost než se se svým bratrem schovat v kopcích. Nakonec se k nim přidají i někteří jejich kamarádi a společně vytvoří skupinu známou jako Kelly Gang.

Z traileru na mě úplně dýchá taková brutální, násilná atmosféra, která skvěle dokresluje prostředí ve kterém se Ned pohybuje. Rozhodně si zapisuji do diáře premiéru, která bude 28.2.2020 a protože film vyjde až za pár měsíců, tak možná stihnu přečíst i knižní předlohu.