Tento týden zkrátka patří univerzu Johna Wicka. Po oznámení natáčení spin-offu jménem Ballerina, kde v hlavní roli zazáří Ana de Armas, jsme se nyní končeně dočkali i prvního plnohodnotného traileru na čtvrtý díl, v němž se do role jednoho z nejlepších zabijáků akčního žánru opět vrátí Keanu Reeves. Na nejnovější upoutávku se můžete podívat výše.

Ve čtyřce John zavítá nejenom do ulic Paříže, ale také do pouštních oblastí, kde ho žádný klídeček rozhodně nečeká. Těšit se tak můžeme opět nadupanou Gun fu akci, která představí další padouchy, s nimiž bude muset John změřit své síly. Jedním z nich se patrně stane i známý čínský herec Donnie Yen, který zde ztvární postavu jménem Caine. Vrátí se nám ale i několik starých známých. 

Jmenovitě Ian McShane jako Winston, který možná pro Johna našel cestu ven z onoho nekonečného kolotoče pronásledování.

V Paříži se nachází muž jménem Marquis de Gramont (Bill Skarsgård), který je ve světě zabijáků patrně velké zvíře. Pokud ho John vyzve na souboj a vyhraje, možná tím konečně zastaví příliv vrahounů, co mu neustále jdou po krku. Pokud prohraje… inu, potom zemře a už ho tudíž nebude muset nic zajímat. John a Marquis se tak dohodnou, že k souboji dojde za úsvitu. Pokud však jeden z nich nedorazí, bude to pro něj znamenat jistou smrt. To ale samozřejmě neznamená, že Johna čeká noc předtím nějaký oddech. Naopak, možná ho čeká ta nejnáročnější noc v jeho životě. Alespoň to tak podle traileru vypadá.

V traileru se také mihnou další staří známí z předchozích dílů, jmenovitě Bowery King (Laurence Fishburne) a Charon (Lance Reddick). Snímek by měl být předposlední kapitolou celé filmové ságy, již oznámený pátý díl, jehož datum premiéry samozřejmě ještě neznáme, by tak měl celou extrémně náročnou Johnovu cestu jednou provždy uzavřít.

Čtvrtý díl si režijně opět vzal na starost Chad Stahelski, který je zodpovědný za všechny předešlé díly série.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 3. 2023.