Nejznámější filmový emzák hororového žánru se dočká dalšího filmu. Ovšem pozor, nečekejte žádné pokračování filmu Vetřelec: Covenant z roku 2017, který byl posledním snímek filmové série, jehož jsme se zatím dočkali. Nadcházející film o Vetřelci má totiž být zcela samostatným projektem, který nebude na žádný z předešlých dílů přímo navazovat. Podstatnou informací také je, že o režii a scénář se již nestará legendární Ridley Scott, který zrežíroval jak původní film z roku 1979, tak i prequely Prometheus a již výše zmíněný Vetřelec: Covenant. O připravovaného filmového Vetřelce se totiž postará uruguayský filmař Fede Alvarez, talentovaný hororový režisér a scénárista, který je například zodpovědný za novodobý remake Lesního ducha z roku 2013, plus i za oba dva díly působivého hororu Smrt ve tmě. 

Ridley Scott však nebude zcela vynechaný, pro nadcházející film se představí v roli producenta, přičemž na snímku se také bude podílet jeho firma Scott Free. Podle zdrojů od The Hollywood Reproter jednal Alvarez se Scottem o dalším filmu již před lety. Uruguayský hororový tvůrce je totiž obrovským fanouškem celé filmové série, přičemž již v minulosti Scottovi představil svůj vlastní námět na další film. Onen nápad patrně Scottovi utkvěl v hlavě, protože minulý rok Alvarezovi zavolal a zeptal se ho, zda by to chtěl natočit. A ten na to samozřejmě okamžitě kývnul. Podle Steva Asbella, předsedy společnosti 20th Century Studios, nás tak čeká ,,opravdu dobrý příběh s řadou postav, které jsme ještě neviděli.“ Tak uvidíme, co pro nás Alvarez chystá. 

Není to jediný projekt z vetřelčí série, kterého se v budoucnu dočkáme. Sám Ridley Scott údajně stále plánuje pokrčování Covenantu, plus ve výrobě je i seriálový Vetřelec, o který se stará Noah Hawley, tvůrce parádního krimi seriálu Fargo. Dohromady má zatím celá vetřelčí série šest filmů. První dva, tedy Vetřelec a Vetřelci, jsou fanoušky považovány za ty nejlepší, přičemž se dodnes dohadují o tom, který z nich je vlastně lepší. Vetřelec 3 od Davida Finchera je hodně rozporuplný. Někteří ho považují za důstojnou novou kapitolu série, další zas za slabý odvar, který nerespektuje ustanovené dějství předešlého filmu. Vetřelec: Vzkříšení svým osobitým stylem Jeana-Pierra Jeuneta příliš velký úspěch nesklidil, přičemž mnozí ho dodnes považují za nejhorší film série.

Následují prequely Prometheus a Vetřelec: Covenant, které sice zaznamenaly relativní komerční úspěch, ale taktéž diváky rozdělují na dva tábory. Jeden prequely vychvaluje, druhý je posílá do horoucích pekel. Nyní je otázkou, jak si povede Alvarezova verze.

Ocenili byste dalšího filmového Vetřelce?