Pokud pravidelně sledujete náš web, určitě jste zaznamenali nedávno oznámený animovaný seriál ze světa kultovního Blade Runnera s podtitulem Black Lotus, který vzniká pod taktovkou společností Adult Swim, Crunchyroll a Alcon Entertainment. Plánovanou třináctidílnou řadu, jejíž premiéra by měla spadat na letošní podzim, doplní na začátku příštího roku i artbook s názvem The Art Of Blade Runner: Black Lotus.

   

Přečtěte si také: Nový seriál ze světa Blade Runner konečně dostává trailer

Artbook od vydavatelství Titan Books a Alcon Publishing připravuje Roland Kelts, autor stojící za knihou Japanamerica, která řeší vliv japonské popkultury na americký zábavní průmysl. Kniha The Art Of Blade Runner: Black Lotus fanouškům odhalí proces tvorby tohoto zajímavého projektu.

Budoucí zájemci se mohou těšit na skvělé artworky, doposud neviděné concept arty, nákresy, animační testy a snímky z finálních verzích. Všechny obrázky budou prokládány exkluzivními rozhovory s velkou většinou tvůrců tohoto animovaného seriálu. Všechny zmiňované prvky budou obsaženy na 176 stranáchhorizontálním formátu a pevné vazbě

 Datum vydání artbooku by mělo spadat až na 12. března/marce 2022. Podle našich předpokladů se bude jednat o exkluzivní zboží pro anglicky mluvící trh, které u nás nikdy nevyjde s českou lokalizací.

Animovaný počin s podtitulem Black Lotus se bude odehrávat v období mezi roky 2019 a 2049, přesněji řečeno mezi původním filmem Blade Runner a sequelem s podtitulem 2049. Seriál nám představí zcela novou hlavní postavuženského replikanta jménem Elle, která se ocitne v Los Angeles bez sebemenší vzpomínky na to, jak se sem dostala.

Jak jsme již jednou zmiňovali, Black Lotus bude mít 13 epizod. Na režisérské křeslo se posadil Shinji Aramaki, tvůrce filmů Appleseed. Spolu s ním na seriálu spolupracuje Kenji Kymiyama, režisér Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. V realizačním týmu nechybí ani Shinichirō Watanabe, kterého můžete znát jako režiséra scifi anime Cowboy Bebop.

Blade Runner: Black Lotus bude vysílaný s anglickým dabingem na televizní stanici Adult Swim a streamovaný s anglickými titulky ve službě Crunchyroll. Premiéra by měla spadat někdy na podzim letošního roku.