Jeden z nejočekávanějších MCU filmů letoška je bezpochyby také třetí díl Strážců Galaxie, který se nedávno pochlubil novým oficiálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše. A jak je zjevné, míří k nám velkolepá podívaná téměř ve všech ohledech. Čekají na nás nejenom humorné interakce mezi jednotlivými milovanými hrdiny, ale taktéž i pořádná a zběsilá akce, ze které se možná už všichni Strážci nedostanou se zdravou kůží.

Opět si tak můžeme prohlédnout primárního padoucha filmu, kterým se stane mocný High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), jeden z nejslavnějších padouchů původních marvelovských komiksů. V těch je padouch posedlý myšlenkou vytvořit dokonalou bytost, což ho vede k únosům, mrzačení a mutacím různých stvoření po celé galaxii. A jak je vidno, jistou spojitost s tím bude mít i Rocket (Bradley Cooper), jehož zde uvidíme také jako roztomiloučkého mývala. 

Jelikož by tedy měl snímek zkoumat Rocketův původ a minulost, střetnutí s výše zmíněným vědcem se pro něj možná stane jakousi osobní záležitostí. Taktéž se vrací i Gamora (Zoe Saldaña), u které se Peter Quill (Chris Pratt) pokusí opět zažehnout plamen lásky, ale to se samozřejmě neobejde bez menších komplikací. V upoutávce se opět mihne také Adam Warlock v podání Willa Poultera, jehož role v celkovém příběhu je zatím neznámá. Pokud bychom vycházeli z jeho úlohy v komiksech, tak ve filmu by mohl nějakou dobu se zmíněným padouchem spolupracovat, ale po čase by se mohl připojit ke Strážcům.

Dále se do finále celé trilogie vrací Dave Bautista jako Drax, Karen Gillan jako Nebula, Pom Klementieff jako Mantis a Vin Diesel jako hlas Groota. Kdo z nich to dotáhne do konce filmu se zdravou kůží? To se holt necháme překvapit. 

James Gunn několikrát upozorňoval na to, že třetí díl Strážců bude tím posledním, který natočí. Očekávat bychom tak měli řádně emocionální jízdu, která snad bude co nejdůstojnějším zakončením trilogie.

Dále se můžeme těšit na herce jako Sylvester Stallone, Andrew Bachelor, Ving Rhames, Daniela Melchior, Maria Bakalova a Nico Santos.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.