O výrobě druhé řady extrémně úspěšného jihokorejského seriálu Hra na oliheň víme už od začátku letošního roku. Teprve teď ale Netflix zveřejnil krátký teaser, který slouží pouze jako oficiální oznámení. Podívat se na něj můžete výše. Mnohem zajímavější je ale oficiální prohlášení samotného tvůrce seriálu, kterým je Hwang Dong-hyuk. Ten v něm uvedl následující:

,,Přichází zcela nové kolo. Trvalo 12 let, než byl loni vdechnut život první řadě Hry na oliheň. Ale trvalo jen 12 dní, než se ze seriálu stala nejpopulárnější série Netflixu všech dob. Jako scenárista, režisér a producent chci pozdravit a vyzdvihnout všechny fanoušky po celém světě. Děkuji vám za to, že jste seriál sledovali a líbil se vám. A nyní, Gi-hun se vrací, The Front Man se vrací. Sezóna 2 se blíží. Muž v obleku hrající ddakji by se též mohl vrátit. Představí se vám také kamarádíček Young-hee jménem Cheol-su... Přidejte se k nám znovu ve zbrusu novém kole.“

Young-hee je jméno oné obrovské a děsivé panenky, která se objevila v první hře příběhu. Od té doby se stala patrně tím nejznámějším maskotem celého seriálu. Jaká bude tedy úloha jejího „kamarádíčka“? To se necháme překvapit. Jedno je ale jisté. Rozdávat dětem cukroví se vší pravděpodobností nebude.

Návrat Gi-huna (Lee Jung-jae) a Front Mana (Lee Byung-hun) není překvapující, však se také jedná o jedny z hlavních postav seriálu. Stejně tak se dal očekávat i návrat muže v obleku, který v podstatě zastával úlohu náboráře pro veškeré zvrácené hry. Přeci jenom ho hraje Gong Yoo, který v Koreji patří mezi velké herecké hvězdy. Zprvu však nebylo vůbec jisté, zda další řada vůbec vznikne, protože Hwang Dong-hyuk původně počítal pouze s jednorázovým příběhem. Komerční a kritický úspěch však učinil svoje. Hwang Dong-hyuk před nějakou dobou už s Netflixem jednal také nejenom o druhé, ale i o třetí sérii. Je taktéž pravděpodobné, že na motivy seriálu vzniknou další spin-off projekty, které budou onen svět dále rozšiřovat.

Původní seriál vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří přijmou účast na tajemných hrách od ještě tajemnější organizace. Vítěz všech her si odnese domů natolik velký balík peněz, že už do konce života nebude muset vydělávat. Veškeré hry jsou však smrtelně nebezpečnou záležitostí. A mnoho účastníků zcela jistě přijde o život. Za ten risk to ale většině z nich stojí.

Zatím však není známo, kdy přesně se druhé řady dočkáme, nějaký ten pátek to ale určitě potrvá.