Pokud se řekne BioWare, hodně z nás si v současné době vybaví velmi zpackaný a prodělečný Anthem. Pokud však opomeneme současnost, kdy za většinu špatných rozhodnutí může vydavatel EA, bavíme se o vývojářích, kteří přinesli to nejlepší z žánru videoherních RPG.

Přečtěte si také: Komiksová série Cyberpunk 2077 - Trauma team se dočká českého překladu

Jen díky nim jsme si mohli zahrát perfektní samostatné hry nebo série jako Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic, Mass Effect nebo Dragon Age. Všechny tyto počiny vynikaly naprosto skvělým příběhem a zábavnou hratelností, kterou si rádi zopakujeme i dnes. 

Dá se tedy říct, že toto kanadské studio za svých 25 let v herním průmyslu hodně ovlivnilo žánr videoherních RPG. Ano, čtete správně, BioWare je tu s námi již dlouhých 25 let. A za tuto dlouhou dobu se uvnitř studia odehrála spousta různých událostí, o kterých v současné době ani nemusíme vědět. To se však snad brzy změní.

Známý vydavatel komiksů, knih a sošek, Dark Horse, totiž připravuje vydání obrovské knihy s názvem BioWare: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development, která by nám mohla prozradit spoustu dosud zatajených informací a pikantností z toho kanadského studia.

Podle oficiálního popisu čekají na čtenáře knihy klíčové okamžiky historie BioWare, informace o začátcích studia, dosud neviděné fotografie a artworky, informace o vzniku ikonických charakterů a světů, upřímné příběhy současných i minulých vývojářů, tajemství studia a informace o zrušených projektech. My však jen doufáme, že toto nejsou jen marketingové řeči a opravdu se dozvíme něco nového.

Jak již bylo řečeno, knihu bude vydávat nakladatelství Dark Horse a nebude se jednat o žádného drobečka. Na budoucí čtenáře čeká 328 stran v pevné vazbě ve velkém formátu 23 x 30,5 centimetru. Jedinou nevýhodou pro nás české a slovenské čtenáře je, že se tento počin určitě nedočká českého překladu. Pokud však ovládáte dobře angličtinu, knihu si budete moci zakoupit přibližně od poloviny prosince/decembra 2020. V prodeji bude například u prodejce CZC.cz za 1099 korun.