Studio Lionsgate nadělilo filmovým a literárním fanouškům jedno velké příjemné překvapení, které se týká prequelu na slavnou sérii Hunger Games. Ten ponese název The Ballad of Songbirds and Snakes, přičemž venku je konečně první klip, který je jaksepatří mrazivý. A to zcela doslova. Podívat se na něj můžete výše. Snímek bude opět adaptací stejnojmenné předlohy od autorky Suzanne Collins, jež vyšla poměrně nedávno, respektive už v roce 2020. S návratem odvážné Katniss Everdeenové však tentokrát nepočítejte, místo toho se příběh zaměří na jinou významnou postavu z původní série. A to na zlotřilého prezidenta Snowa, ovšem ještě v dobách, kdy byl teprve osmnáctiletým mladíkem. 

Coriolanus Snow (Tom Blyth) je poslední nadějí pro jeho skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží, přičemž Snowa čeká jedno velké překvapení. Stane se trenérem mladé dívky jménem Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), která je splátkyní z Dvanáctého kraje. Jak se bude jejich vztah vyvíjet před slavnými hrami, ve kterých se bude bojovat na život a na smrt?

Studio Lionsgate výrobu snímku ohlásilo ještě před vydáním knižní předlohy, přičemž o režii by se měl opět postarat Francis Lawrence, jenž z původní série natočil obě dvě části Síly vzdoru a Vražednou pomstu. A když už je o ni řeč, scénář zpracovává oscarový Michael Arndt, který je za Vražednou pomstu zodpovědný také. Stejně tak se podílel na filmech jako Malá Miss Sunshine, Toy Story 3 a Nevědomí. Tudíž filmový prequel je snad v opravdu dobrých rukou. 

Samotná knižní předloha se dočkala poměrně rozporuplných recenzí, lze jen tedy doufat, že si filmová adaptace povede o něco lépe. Na snímek si ale každopádně ještě nějaký ten pátek počkáme, protože hlavní část produkce ještě ani nezačala. Oficiální premiéra je tak zatím stanovená na 17. 11. 2023, ovšem je samozřejmě možné, že se v budoucnu ještě změní. To se necháme překvapit.

Těšíte se?