Minulý týden jsme se konečně dočkali prvního teaseru k nadcházejícímu prequelu slavné série Hunger Games, který ponese název The Ballad of Songbirds and Snakes. Ten nám toho ze samotného příběhu sice moc neukázal, ale byl svým způsobem určitým oznámením o tom, že v budoucí době se o filmu budeme dozvídat více informací. Jedna z nich se týká nových hereckých tváří, které v prequelu uvidíme. Podle nejnovějších zpráv se tak k filmu připojuje Jerome Lance jako Marcus, splátce z Druhého kraje, Knox Gibson jako Bobbin, splátce z Osmého kraje, Mackenzie Lansing jako Coral, splátkyně ze Čtvrtého kraje, a Ashley Liao a Aamer Husain jako lemensia Dovecote a Felix Ravinstill, mentoři z Jedenáctého kraje.

Už nějakou dobu víme, že hlavní role ztvární Tom Blyth, jenž si zahraje mladší verzi zlotřilého prezidenta Snowa, a Rachel Zegler, která si zas zahraje splátkyni Lucy Gray Baird. 

Snímek bude opět adaptací stejnojmenné předlohy od autorky Suzanne Collins, jež vyšla poměrně nedávno, respektive už v roce 2020. Jelikož se ale jedná o prequel, který se odehrává desítky let před událostmi původní série, tak na přítomnost Katniss Everdeenové můžeme zapomenout. Coriolanus Snow se stává poslední nadějí pro jeho skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží, přičemž Snowa čeká jedno velké překvapení. Stane se trenérem mladé dívky jménem Lucy Gray Baird, která je splátkyní z Dvanáctého kraje. Jak se bude jejich vztah vyvíjet před slavnými hrami, ve kterých se bude bojovat na život a na smrt?

O režii by se měl opět postarat Francis Lawrence, jenž z původní série natočil obě dvě části Síly vzdoru a Vražednou pomstu. A když už je o ni řeč, scénář zpracovává oscarový Michael Arndt, který je za Vražednou pomstu zodpovědný také. Samotná knižní předloha se dočkala poměrně rozporuplných recenzí, lze jen tedy doufat, že si filmová adaptace povede o něco lépe. Na snímek si ale každopádně ještě nějaký ten pátek počkáme, protože hlavní část produkce ještě ani nezačala.

Oficiální premiéra je tak zatím stanovená na 17. 11. 2023.