Netflix aktualizoval upoutávku nadcházející série Světlo a stíny (v originále Shadow and Bone) od Erica Heisserera. Seriálová adaptace fantasy trilogie Griša na sebe v poslední době strhává pozornost. Osmidílná první řada se nedávno dočkala nového oficiálního traileru, který diváky podstatně intenzivněji zasvěcuje do světa děsivých monster a nespoutané magie, přičemž prozrazuje, že časoprostor příběhu bude obohacen o prvky z neméně proslulé duologie Šest vran.

„Pověz mi, co se stalo se Vráse.“ Těmito slovy začíná nejnovější trailer očekávané série, která se točí okolo Aliny, mladé bojovnice, která projeví kouzelné schopnosti v okamžiku nejvyšší nouze. Její svět je totiž zmítán krvavou válkou, jež pramení z magické anomálie produkující odporná masožravá monstra, která lze porazit jedině silou vyšší magie. K jejímu užití je ale zapotřebí se postupně vypracovat pod dohledem zkušených mágů.

Přečtěte si také: Fantasy série Světlo a stíny bude inspirována dějinami Ruska, Netflix zveřejnil oficiální snímky a datum premiéry

„Dokážeš přivolat světlo?“ To je jen jedna z řady otázek, kterým musí Alina čelit během výcviku, z něhož by následně měla vzejít nová členka elitní magické armády Griša. Cestu za tímto titulem jí však komplikují kriminální struktury, v jejichž kruzích jsou vypsány odměny za její hlavu. Alina tak zjišťuje, že mezi spojenci a nepřáteli existuje opravdu tenká hranice, a že nic v tomto bohatém světě není takové, jak se na první pohled zdá.

Jste připraveni na dechberoucí nadpřirozeno a atmosféru carského Ruska? Fantasy seriál Světlo a stíny se totiž na kartě Netflixu objeví již 23. dubna 2021, a to společně s Freddym Carterem, Archie Renaux, Amitou Suman a dalšími představiteli oblíbených postav z knižních sérií od Leigh Bardugo.