Na vrátka světa DC Comics klepe další re-imaginace známé záporné postavy. Nový grafický young adult román se zaměří na příběh Pamely Isley. Tuto postavu se speciálním vztahem k přírodě zná většina populace jako Poison Ivy. Na filmových plátnech se jí zhostila hvězdná Uma Thurman v nechvalně známém filmu Joela Schumachera Batman a Robin. 

Nicméně její popularita vzrůstá. Může za to především animák o Harley Quinn, který vychází na HBO Max, kde je velmi dobrá chemie mezi ní a hlavní aktérkou celého seriálu. Toho si je například vědoma i Margot Robbie (filmová Harley Quinn), která vyjádřila přání, aby se v dalších filmech objevila Poison Ivy po jejím boku.

Nicméně román bude hrát na zcela jinou notu. Pamela je mladá dívka, která jen tak někoho nepustí pod pokličku své osobnosti. K lidem, především mužům, cítí velkou nedůvěru, která má vliv i na její sexuální orientaci. 

Když po nehodě v místním parku vstoupí do jejího života roztomilá gothička Alice Oh, svět se jí změní. Jejich přátelství přerůstá v romanci, jenže rodina Isleyů skrývá hrozivé tajemství, které musí zůstat skryto za každou cenu. I za cenu lásky.

Scénář románu připravila young adult spisovatelka Kody Keplinger, stojící za New York Times bestsellerem The Duff, kniha byla v roce 2015 zpracována i do filmové podoby. O kresbu se stará méně známá ale talentovaná kreslířka Sara Kipin.

Poison Ivy: Thorns vypadá zajímavě. I z dostupných obrázků je cítit tíživá, místy až hororová atmosféra, a to se nám líbí. Komiks je médium pro hororový žánr jako stvořený, a doufáme, že se toho bude kniha držet. Bohužel předešlá autorčina tvorba je žánrově zaměřená spíše jako drama pro mladé, a proto máme trochu obavu, jestli výsledek nebude nějakým zběsilým průsečíkem těchto dvou žánrů. Byla by to škoda.