Charismatická herečka Lena Headey se především proslavila za ztvárnění vychytralé Cersei Lannister ze seriálu Hra o trůny. Ovšem už letos na podzim se ujme režie svého celovečerního debutu, který ponese název Violet. Tento psychologický thriller bude filmovou adaptací stejnojmenné knižní předlohy, kterou v roce 2019 napsala britská autorka SJI Holiday. Snímek by měl vyprávět o dvou ženách, které se spřátelí v kupéčku transsibiřského expresu. Jak ale jejich cesta pokračuje, vztahy mezi nimi se začnou postupně komplikovat, protože začne vycházet najevo, že jedna z nich má určité tajemství. Producenti filmu prohlásili, že film by se měl částečně podobat seriálu Na mušce (Killing Eve) a thrilleru Single White Female z roku 1992. 

O scénář by se měl postarat Gareth Pritchard, který zároveň bude zastávat roli jednoho z hlavních producentů. O samotou produkci se taktéž postarají společnosti jako Goldfinch Entertainment a Sankara Pictures.

I přestože Headey mnoho lidí zná právě ze Hry o trůny, díky které byla dokonce jednou nominována na Zlatý glóbus, její filmografie byla velice působivá ještě před jejím působením ve slavném fantasy seriálu. Jednu ze svých prvních rolí dostala například ve slavném filmu Jamese Ivoryho jménem Soumrak dne, který vyšel v roce 1993. Někteří si ji také mohou pamatovat z dobrodružné fantasy Kletba bratří Grimmů od Terryho Gilliama z roku 2005, kde ztvárnila mladou Angeliku. Taktéž si i zahrála manželku spartského krále Leonida ve snímku 300: Bitva u Thermopyl, který v roce 2006 natočil Zack Snyder. 

Ani během natáčení Hry o trůny však herečka na filmy nezanevřela. Po roce 2011 se tak objevila ve známých filmech jako Dredd, Očista a Souboj s rodinou. Pokud všechno půjde podle plánu, produkce filmu Violet by měla začít někdy během půlky letošního podzimu. Budeme tedy držet herečce palce, aby byl její režisérský debut co nejzdařilejší.