Minulý rok na jaře jsme se dozvěděli, že na HBO Max vznikne seriálový prequel úspěšného hororu To (2017), který je adaptací slavného románu od Stephena Kinga. Prequel by měl nést název Welcome to Derry, přičemž by se měl zaměřit na minulost a řádění démonického padoucha Pennywise, jenž bude s největší pravděpodobností terorizovat další skupinku dětí. K projektu je upsaný i režisér zmíněné filmové adaptace Andy Muschietti, který by měl natočit první epizody. Už jen kvůli tomu se předpokládalo, že hrůzostrašného klauna opět ztvární Bill Skarsgård, který se ve světě filmu proslavil obzvlášť díky této roli. Nyní se ale zdá, že k ničemu takovému nedojde. Sám herec prohlásil, že k projektu upsaný není, tudíž slavná role v chystaném seriálu nakonec připadne někomu úplně jinému. Skarsgård také následně prohlásil následující:

,,Pokud se té role ujme někdo jiný, moje rada by byla následující: Udělejte si to po svém. Tu roli si užívejte. Na té postavě mi přišlo příjemné, nakolik vlastně byla abstraktní."

O příběhu seriálu zatím stále nic moc nevíme, ale je možné, že se podíváme do doby, kdy Pennywise poprvé dorazil do Derry, to znamená někdy na začátku 18. století. V roce 2019 navíc zmíněný režisér Andy Muschietti prohlásil, že za celou Kingovo knihou stojí celá mytologie, kterou by velice rád prozkoumal. Nabízí se proto otázka, zda se v budoucnu nedočkáme dalších projektů, které budou v tomto univerzu zasazeny. Vše ale bude patrně záležet na tom, zda bude Welcome to Derry na platformě slavit úspěch.

Není ostatně divu, že je prequel ve výrobě, Muschiettiho filmová adaptace se dočkala nejenom pochvalných reakcí od kritiků a diváků, ale taktéž zaznamenala parádní komerční úspěch. Z rozpočtu 35 milionů dolarů vydělala téměř 702 milionů. V roce 2019 pak vyšlo pokračování, u něhož už sice byly reakce ze strany diváků o něco horší, ale komerčně si snímek vedl stále dost slušně. 

Showrunnery a hlavními scenáristy se mají stát Jason Fuchs a Brad Caleb Kane, oba dva už navíc mají se seriálovou tvorbou značné zkušenosti. Fuchs například pracoval na sériích jako Rodina Sopránů (1999), Dobrá manželka (2010) a Smrtící virus (2019).

Kane zas sepisoval scénáře k určitým epizodám seriálů jako Hranice nemožného (2008), Pod černou vlajkou (2014) a Tokyo Vice (2022).