Od dob čtvrtého filmu slavné filmové série Mission: Impossible existuje zvyk, že každý díl nese ještě nějaký podtitul. To se bude týkat i nadcházejícího sedmého dílu, jehož oficiální název na akci CinemaCon 2022 konečně odhalilo studio Paramount. Snímek ponese název Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One. A jelikož má po filmu následovat i díl osmý, tak lze logicky předpokládat, že ten se zas bude jmenovat Mission: Impossible — Dead Reckoning Part Two. Oba dva filmy by tak měly být závěrečnými částmi celé legendární akční série, které by měly velkolepé dobrodružství Ethana Hunta jednou provždy uzavřít. Otázka je tudíž jasná. Vyvázne z toho nakonec se zdravou kůží, přičemž ho čeká šťastný happy end? Nebo se dočkáme nějaké hrdinské smrti jednoho z nejslavnějších filmových hrdinů akčního žánru? 

Původně měla produkce sedmého dílu probíhat souběžně s tou u dílu osmého, nicméně všechno zkomplikovala především pandemie koronaviru. To tak mělo za následek nejenom posunutí natáčení osmičky, ale i odklad obou premiér. Samotný příběh sedmého a osmého dílu je stále zahalený závojem tajemství, nicméně jelikož samotná produkce obou filmů měla probíhat souběžně, můžeme očekávat opravdu velkolepou podívanou, která do série vrátí i některé staré známé z předchozích dílů. Rozhodně se tudíž těšte na to, že na konci sedmého dílu bude nějaký epický cliffhanger.

Celkový rozpočet sedmého dílu byl vyloženě enormní. Snímek totiž stál až 290 milionů dolarů, což znamená, že film se již dostal do TOP 10 nejdražších snímků všech dob. Svým rozpočtem tak překonal velkofilmy jako Star Wars: Vzestup Skywalkera, Solo: A Star Wars Story a Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti.

A jak to bude se sérií po vydání obou nadcházejících dílů? To se teprve uvidí. Je samozřejmě možné, že Paramount se rozhodne udělat kompletní reboot celé značky s jinými hrdiny, ovšem těžko si Mission: Impossible představit bez přítomnosti Cruise. O sedmý i osmý díl se opět stará režisér Christopher McQuarrie, který již natočil předešlé dva vydané filmy. Sedmého dílu se dočkáme 13. 7. 2023, osmého zas 27. 6. 2024.

Těšíte se?