Netflix momentálně připravuje nový balíček, který bude sice levnější, ale zato bude zobrazovat reklamy. Aby to bylo možné, vzal si streamovací gigant na pomoc společnost Microsoft, jež přinese obchodní i technickou expertízu. Reklamy ale nejsou zdaleka jedinou nevýhodou, součástí cenově dostupnějšího předplatného totiž nebude určitá část obsahu.

Tyto dvě neprospěšné věci budou pro některé dostatečným argumentem na to, aby nad novým balíčkem ani neuvažovali. Nyní se ale díky úniku dozvídáme další, poměrně šokující zprávu – levnější předplatné zřejmě nedovolí sledování offline, což je jeden z hlavních atributů Netflixu.

To, že filmy či seriály zřejmě nepůjdou stahovat, objevil dataminer a znalec Steve Moser v kódu aplikace Netflix pro iPhony. „Stahování je dostupné ve všech tarifech kromě Netflixu s reklamami,“ stálo v nalezeném textu.

Server TechCrunch požádal Netflix o vyjádření, mluvčí ale odmítl komentovat funkci stahování. „Jsme stále na začátku rozhodování o způsobu spuštění levnější varianty podporované reklamou a žádné rozhodnutí ještě nepadlo. Momentálně se tedy jedná pouze o spekulace.“

Vyjádření přímo nenaznačuje, že by možnost stahování obsahu v novém předplatném skutečně chyběla. Stejně tak ale netvrdí nic o opaku.