Posledního filmu o hrozivém Predátorovi jsme se dočkali v roce 2018 v podobě snímku Predátor: Evoluce. A o žádnou slávu se věru nejednalo. Film byl nejen komerčním propadákem, ale také si na něj pěkně zanadávali jak kritici, tak i fanoušci. I tak se ale celkově jedná o populární filmovou značku, tudíž si můžeme být jisti, že i přes komerční neúspěch se bude v sérii pokračovat. A již za rok se dočkáme dalšího dílu, který se nakonec bude jmenovat Prey. To tudíž znamená, že předchozí pojmenování „Skulls“, o kterém se říkalo, že bude oficiálním názvem filmu, bylo pouze pojmenování pracovní. Film tak bude dalším pokusem o reboot, který by měl obnovit Predátorovu pohasínající slávu. Na oficiálním twitterovém účtu se navíc tvůrci pochlubili s první fotkou, ze které je vidno, že série se od předchozího dílu vydá zcela jiným směrem. A možná je to tak dobře. 

O ději toho stále víme minimum, ale vypadá to, že film se bude odehrávat někdy v 18. století na indiánském území kmene Komančů. Hrdinové tudíž proti strašlivému emzákovi nebudou mít k dispozici žádné bouchačky, ovšem na druhou stranu je nutno dodat, že indiáni se s cizími vetřelci ve své zemi umí vyrovnat. Budou ale jejich luky, tomahawky a oštěpy stačit proti vyspělé a nebezpečné mimozemské technologii? To uvidíme. Na film se již začalo pracovat během produkce předchozího dílu, přičemž režii si vzal na starost Dan Trachtenberg. Ten zatím natočil pouze jeden jediný film, kterým byl zdařilý sci-fi thriller Ulice Cloverfield 10 z roku 2016. Tak snad se mu další scifárna povede také. Celá filmová série by to rozhodně potřebovala. 

V hlavní roli se představí herečka Amber Midthunder, přičemž by jí měli sekundovat Dane DiLiegro a Stefany Mathias. O scénář se zas postaral Patrick Aison. Prey se tak stane prequelem pro všechny snímky ze série, přičemž by měl pojednávat o úplně první návštěvě Predátora na Zemi. Snímku bychom se tak měli dočkat někdy v létě roku 2022.