Detektivky jsou celosvětově tím nejoblíbenějším knižním žánrem. Své zásluhy na tom mají perfektní temné, děsivé a chladné severské detektivky, které jednu dobu naprosto ovládly knižní trh. V současné době je však tento žánr tak přesycený, že samotní autoři kopírují své konkurenty a nepřináší do samotného žánru téměř nic nového.

Přečtěte si také: Kate Winslet jako vyšetřovatelka vraždy v detektivní minisérii Mare z Easttownu od HBO

Tento nepříjemný fakt by však mohla alespoň na českém knižním trhu změnit česká autorka Veronika Fiedlerová. Ta se ke psaní vrátila po celkem dlouhé pauze v roce 2017, kdy s povídkou Kozlí pramen vyhrála v soutěži Vidoucí. Ještě tentýž rok získala titul Lady řádu fantasy za povídku CAVE LUPUM. V roce 2018 ještě přidala několik povídek, které se následně objevily v různých sbornících i tematických magazínech.

Jak jsme již zmiňovali, Veronika Fiedlerová se tentokrát zaměřila na žánr krimi. Nečekejte však příběh drsného detektiva z oddělení vražd, jenž vyšetřuje mysteriózní vraždu. Její nový román Pozdravy záhrobí přináší příběh Benedikta Klausnera, vyšetřovatele pojistných podvodů. K dopadení viníků používá velmi neobvyklé metody. Nejenže vidí částečně do minulosti, ale taktéž dokáže rozmlouvat se záhrobím. „Své schopnosti úspěšně tají až do chvíle, kdy podnikatel Mlynář zabije svou dobře pojištěnou manželku. Usvědčení vraha pak přestává být otázkou peněz a stává se pro Benedikta osobní záležitostí.“

Zajímavý detektivní horor Pozdravy záhrobí tento týden vydalo malé nakladatelství Golden Dog. Na eshopu nakladatelství si knihu můžete nejen zakoupit, ale také si zde prohlédnout téměř 30stránkovou ukázku, která by vás o koupi mohla přesvědčit.