V podstatě už je tradicí, že se každý den něco odloží, zruší nebo se nějaká produkce pozastavuje. Z epidemie koronaviru se stala pandemie, česká vláda zpřísnila zákazy a nařízení a teď se k tomu všemu minimálně na dva týdny pozastavilo natáčení a produkce seriálového Zaklínače od Netflixu.

Práce na druhé sérii začaly teprve někdy před měsícem s tím, že k vydání všech osmi epizod mělo dojít příští rok (pravděpodobně někdy na začátku). Jestli bude mít dvoutýdenní pozastavení produkce za následek zpoždění premiéry, to není úplně jasné, nicméně je to velmi možné.

Zdroj blízký Netflixu tuto zprávu potvrdil magazínu Deadline.

Rozhodli jsme se s okamžitou platností pozastavit produkci na dva týdny během těchto těžkých časů. To nám dá prostor udělat informovaná rozhodnutí o tom, jak pokračovat dále.

Pokud se situace s koronavirem neuklidní, dá se počítat s tím, že bude pozastavení prodlouženo na dobu neurčitou. V takovém případě už by k nějakému odložení zajisté došlo. Pozastavení práce na Zaklínači navíc pro Netflix značí první takový případ, kdy koronavirus zasáhl produkci i mimo Spojené státy.

Byť to není moc velká útěcha, možná vás potěší starší zpráva od Redanian Intelligence. Podle jejich zdrojů bychom se totiž v druhé sérii měli dočkat i jednoho konkrétního monstra. Fanoušci třetího herního Zaklínače si zajisté pamatují na lešije - právě ten (nebo ti) by se měl v seriálu objevit a jeho přítomnost by měla mít „vážné následky”. Co to znamená konkrétně, kdo ví. Ale těšíme se tak jako tak.