Tak už to máme i oficiálně. Režisér a scenárista James Gunn, který je jednou z hlav DC Films, se nakonec skutečně chopí režie snímku Superman: Legacy, u něhož měl původně pouze zpracovat scénář. Slova komiksového scenáristy Toma Kinga, o kterých jsme psali před několika dny, se tudíž potvrdila. Tuto novinu potvrdil sám Gunn, který zároveň prostřednictvím svého twitterového účtu prohlásil následující:

,,Svého tátu jsem ztratil téměř před třemi lety. Byl to můj nejlepší přítel. Jako dítě mi nerozuměl, ale podporoval mou lásku ke komiksům a lásku k filmu. A bez něj bych tento film nemohl vytvořit. K tomuto bodu to byla dlouhá cesta. Superman mi byl nabídnut už před lety, zpočátku jsem řekl ne, protože jsem neznal způsob, jak ho učinit jedinečným, zábavným a emocionálním, což by mu dodalo důstojnost, kterou si zasloužil.

,,Před méně než rokem mě ale napadla cesta, která se v mnoha ohledech soustředila na Supermanův odkaz – jak mu jeho aristokratičtí kryptonští rodiče a jeho farmářští nevlastní rodiče z Kansasu odhalili, kdo vlastně je a jaká rozhodnutí činí.“

V rámci toho je zajímavé, že oficiální premiéra je stanovená na 11. 7. (2025), tedy ve stejný den, kdy Gunnův otec zemřel. Jak už nějakou dobu víme, podle popisu celého chystaného snímku, který v podstatě řádně odstartuje DCU, bychom se měli dočkat Supermana, jenž představuje pravdu, spravedlnost a laskavost ve světě, který tyto hodnoty považuje za staromódní.

Jelikož už máme oficiálně na palubě také režiséra, nyní tou největší otázkou samozřejmě je, kdo si vlastně Muže z oceli nakonec zahraje. S návratem Henryho Cavilla bychom samozřejmě počítat neměli, místo něho převezme otěže mnohem mladší herec, pravděpodobně nějaký pozdní dvacátník, případně brzký třicátník.

Příběh by se tak měl odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina. Stále je to ale strašný idealista, který se nerad uchyluje k násilí.

Další otázkou také je, zda tuto verzi přijmou fanoušci DC, protože i přestože tituly z DCEU nikdy nepatřily vyloženě k nejlepším komiksovým filmům všech dob, Cavillův Superman patřil mezi velké oblíbence. A jeho odchod z role mnohé fanoušky náležitě nakrkl. Gunn je sice šikovný scenárista a režisér, ale i tak ho čeká pěkně těžký úkol. 

Fakt, že Gunn se u chystaného filmového Supermana ujal také režie, nemusí být příliš překvapivý. Už během oznamování projektů pro DCU se šuškalo o tom, že by snímek mohl také sám natočit. Zatím není známo, v jaké fázi je momentálně se psaním scénáře, ale už v minulosti se nechal slyšet, že jakmile ho dopíše, tak se rozjede plnohodnotné hledání po novém představiteli Supermana.

Pokud vás zajímají další projekty z DCU, které se k nám v následujících letech přiřítí, určitě se podívejte na naše video níže.