Taktické RPG kombinující tahový soubojový systém XCOMu s příběhem, prohledáváním post-apokalyptického světa a strategií se vrátí jako CG film. Hra Mutant Year Zero: Road to Eden z roku 2018, kterou si hráči oblíbili, nabízela netradiční hrdiny v podobě zmutovaného prasete, kačera a jednoho lidského přeživšího.

Celovečerní animovaný film bude vytvořen CG technologií v Unreal Enginu. Za produkci jsou zodpovědné společnosti Pathfinder a HaZ Films společně s nezávislým režisérem Hasrafem Dulullem, který má za sebou 2036: Origin Unknown a The Beyond.

Dobrou zprávou je, že půjde o dobrodružný film v post-apokalyptické budoucnosti, kde civilizace přežívá v Archách. Dulull slibuje spoustu akce a děj zaměřený na naději celého světa. Samotný příběh se zaměří na události z pohledu skupiny antropomorfních mutantů. Jejich úkolem je najít tvůrce archy, který má mít klíč k místu zvanému Eden.

Přečtěte si také: Opice: Filmová adaptace povídky Stephena Kinga hlásí dotočeno, film odhaluje obsazení

Režisér si hru zahrál a podle svých slov se okamžitě zamiloval do hlavních postav a užíval si s nimi skvělé momenty a pár vtipů. Aby vše fungovalo, pracoval tým mnoho měsíců před pandemií na unikátních nástrojích, které pomohou vytvořit film v Unreal Enginu. Vše pak pohání Nvidia Quadro RTX.

Bohužel nevíme, kdy bude mít film premiéru. Vše se ale máme včas dozvědět.