Jak už asi víte, většina oblíbených superhrdinůněkolik svých altereg a vzezření podle toho, ve kterém univerzu se zrovna nacházejí. Také se může stát, že daným superhrdinou je vlastně úplně jiný člověk. Jako příklad můžeme použít Thomase Waynea (otec Bruce Waynea), který v komiksové sérii Flashpoint přežil přepadení na rozdíl od svého syna a stal se Batmanem.

A právě komiksová série Flashopoint z roku 2011 je pro nás v dnešním článku velmi důležitá. Díky tomuto crossoveru byly ukončeny všechny známé série a v DC Comics vznikl relaunch s označením New 52. Ten nahradil všechny původní série buďto úplně novými, nebo relaunchy těch nejznámějších, jako třeba Action Comics či Detective Comics, které začaly znovu vycházet od prvního dílu. New 52 nakonec v roce 2016 skončilo a vznikl již současný relaunch, který známé pod názvy DC Universe: Rebirth či Znovuzrození hrdinů DC.

Přečtěte si také: Sequel k Watchmen, samostatný příběh, ale také spin off DC Rebirth

Dnes však zůstaňme ještě u relaunche New 52. Nakladatelství BB art tento týden vydalo poslední komiksový svazek v rámci série New 52. Jedná se o Batman Detective Comics 9: Gordon ve válce od Petera J. Tomasiho (Metal: Temné noci 2: Temní rytíři), Fernanda Pasarina, Matta Ryana a dalších, jenž obsahuje sešity číslo 48 - 52.

Jak již název napovídá, svazek nás zavede do role bývalého gothamského policisty Gordona:

„Býval to nejlepší gothamský policajt. Teď je z něj Temný rytíř.

Jima Gordona nikdy nenapadlo, že se ocitne v kůži svého někdejšího spojence i protivníka a že převezme roli Batmana. Nyní, když je sám tváří pod maskou, zjišťuje, že riziko, které to obnáší, je mnohem větší, než si kdy myslel. Větší bude ale i odměna.

Nyní se Gordon nemusí řídit předpisy a nařízeními platnými pro gothamskou policii, a má tak sílu dořešit své staré případy, pomoct svým starým kamarádům a zaútočit přímo na nepřítele. Ale minulost se umí ozvat, a i když teď Jim zaujímá v boji proti zločinu jinou roli, duchové starých časů se hlásí o slovo. Mučedníci a magoři, mariňáci a magie, mordy a mely – pokud chce být Gordon strážcem Gothamu, musí se s nimi se všemi vypořádat…“

Poslední komiksový svazek z relaunche New 52 s názvem Batman Detective Comics 9: Gordon ve válce vyšel 3. listopadu/novembra 2020. K dostání je na eshopu Comics Point celkem ve třech různých edicích. Vybrat si můžete z brožovaného, vázaného či limitovaného vydání (52 kusů). Pokud byste měli zájem o limitovanou edici, tak ta je stále k dispozici, ale myslíme si, že už moc dlouho skladem nevydrží.