Napněte plachty, sežeňte posádku, nasaďte klobouky a vyplouváme! Vlajková loď v podobě One Piece Film: Red otevírá brány pro další japonskou kinematografii, jelikož tenhle poměrně dost populární film už brzy zakotví právě u nás v českých kinech. A protože se jedná o opravdu majestátní kousek s velkými výdělky, bude toto odvysílání dost velkou pomocí, jak dostat více anime obsahu do kin i pro naše české weeby.

Někdo by mohl namítat, že některé snímky z japonské animované produkce se už do našich českých a slovenských médií propsaly více než rázně. V případě kin se ale jedná pouze o malá místa nebo speciální projekce v rámci různých kulturních akcí.

Autoři snímku One Piece Film: Red se ale rozhodli, že ona sláva, kterou si film vydobyl v Japonsku během své Road Show (přibližně 110 milionů dolarů), nestačí a svou adrenalinovou jízdu podpoří celosvětově. Už 8. 10. se tak ukázka na film Red objeví se svou premiérou v New Yorku, konkrétně na obrovských billboardech po celém městě. Bude se jednat o zatím největší reklamu za hranicemi Japonska.

K nám do českých kin film dorazí 3. listopadu. Naštěstí s japonským dabingem a českými titulky. Pokud si kladete otázku, zda bude anglický dabing, tak ano. Bude. Dokonce oficiální twitterový účet One Piecu odhalil, kdo se ujme hlavní postavy populární zpěvačky. Inu, kdo je oddaný fanoušek openingů a endingů z anime, moc dobře zná jednu dívku, která dokáže zazpívat snad cokoli, co si zamane. Ano, dabingu pro zpěvačku Uta se nezhostí nikdo jiný než AmaLee/LeeandLie!

Pokud tedy patříte mezi tu skupinu lidí, co by viděli více anime filmů v kinech, rozhodně se zajděte do kin podívat. A jestli chcete nějaké informace třeba o tom, na co že to chcete jít, tak je najdete zde: "Příběh se odehrává na "ostrově hudby" Elegia, kde Uta, největší světová diva, pořádá svůj vůbec první koncert a odhaluje se veřejnosti. Straw hats, piráti, mariňáci a fanoušci z celého světa se shromáždí, aby si vychutnali Utčin hlas, který je popisován jako "nadpozemský". Akce však začíná šokujícím odhalením, že Uta je Shanksovou dcerou."

Už máte koupené lístky?