Milovaný Quentin Tarantino před několika lety prohlásil, že po natočení svého desátého filmu se odebere do filmařského důchodu. Mnozí fanoušci si tudíž začali lámat hlavu nad tím, co bude oním „finálním“ snímkem, po kterém se král dialogů se světem filmu rozloučí. Alespoň tedy jako filmový režisér. Bude to ten nový Star Trek? Spin-off Pulp Fiction? A nebo se snad opravdu dočkáme toho volného pokračování Kill Billa? Inu, zdá se, že server The Hollywood Reporter konečně přináší odpověď.

Tarantino se svým posledním filmem do vesmíru nezavítá, stejně tak ani nechystá žádný titul, který by vycházel z některého z jeho předešlých děl. Místo toho nám údajně nadělí snímek, který by měl nést název The Movie Critic. Server taktéž odhalil, že samotné natáčení by mělo odstartovat už během letošního podzimu. Z toho je patrné, že Tarantino na scénáři pracoval už nějaký ten pátek. 

Detaily o ději se samozřejmě drží v tajnosti, ale údajně bychom se měli podívat do Los Angeles během 70. let, přičemž hlavní postavou by se měla stát ženská protagonistka. V rámci toho se momentálně spekuluje o tom, zda se chystaný snímek nebude zaobírat příběhem slavné Pauline Kael. Tato bývalá konzultantka pro studio Paramount, jež například úzce spolupracovala s hercem a producentem Warrenem Beattym, byla známou a průkopnickou filmovou kritičkou, která inspirovala nejenom samotného Tarantina, ale i třeba režiséra Wese Andersona.

Tarantino navíc v minulém roce vydal svou knihu Cinema Speculation, která mimo jiné vychází právě z práce a odkazu Pauline Kael. Už jen kvůli tomu všemu je tudíž velice pravděpodobné, že jeho poslední film se zaměří právě na tuto slavnou kritičku a esejistku, která zemřela v roce 2001.

Otázkou ale nyní samozřejmě je, v jakém duchu se vlastně film ponese. Zatím se zdá, že na výrobu snímku by mohlo dohlížet studio Sony, ale ještě uvidíme, co o celém projektu řekne sám Tarantino.

Nutno také připomenout, že Tarantino údajně stále plánuje natočit osmidílný seriál, jehož produkce by měla začít také letos. A i kdyby to slavný filmař s tím „posledním“ snímkem opravdu myslel vážně, z filmového světa se přece jenom ještě zcela nestáhne. Kromě psaní knih by se také rád dál věnoval psaní scénářů. A to nejenom pro filmy a seriály, ale i třeba pro divadlo. Nevyloučil ani režii limitovaných sérií.

V následujících měsících se snad dočkáme dalších informací o tom, co všechno pro nás jeden z nejlepších scenáristů všech dob vlastně kuchtí.